​Ciuró afirma que defensarà els interessos dels sabadellencs a Madrid

La diputada assegura que encara cal fer molta feina al Congrés dels Diputats perquè "malauradament" Catalunya segueix sense tenir un estat propi | L'edifici de Correus, la Caserna de la Guàrdia Civil o el Quart Cinturó són algunes de les prioritats per la ciutat

La diputada Lourdes Ciuró, amb el cap de llista de CDC a Sabadell, Carles Rossinyol i altres membres del partit.
La diputada Lourdes Ciuró, amb el cap de llista de CDC a Sabadell, Carles Rossinyol i altres membres del partit. | Norma Vidal
Norma Vidal
08 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:22h
La diputada sabadellenca Lourdes Ciuró assegura que si torna a sortir escollida en les eleccions al Congrés del proper 26 de juny treballarà per defensar els interessos de la ciutat de Sabadell a Madrid. Ciuró afirma que tot i que CDC “està compromesa amb el full de ruta del Parlament per assolir l'estat propi”, encara hi ha moltes decisions que depenen de les lleis que es dicten a Madrid. Per això remarca que cal treballar per fer arribar les preocupacions del territori a la cambra espanyola.

Per CDC a Sabadell hi ha tres grans assignatures pendents que de cara a la nova legislatura caldrà posar sobre la taula. Per una banda l'antic edifici de Correus de Via Massagué, que es troba tancat des de l'any 2009. “Cal que la ciutat de Sabadell recuperi aquest edifici, ja sigui com a equipament o com a comerç tractor per la zona”, apunta Carles Rossinyol, cap de llista de CDC a Sabadell.

En aquest sentit recorda que l'any 2013 CiU va presentar una moció que demanava al govern local de llavors que treballés des de l'Ajuntament en aquesta direcció. "Vam reunir-nos amb responsables de Correus i van accedir a cedir el local a l'Ajuntament", recorda Rossinyol que comenta que estava tot fet però "l'anterior govern va perdre l'oportunitat perquè no va fer res". 

En aquesta mateixa línia la formació considera que cal resoldre l'històric conflicte de la Caserna de la Guàrdia Civil i la seva titularitat. CDC vol que es rehabilitin les 32 vivendes d'aquest espai que estan "inservibles i abandonades" des de fa anys. Així mateix adverteixen de la necessitat d'apostar pel Quart Cinturó i asseguren que Sabadell és el “gran damnificat de la manca de diligència per part de l'estat” en aquesta qüestió.

Cal seguir treballant a Madrid 

Ciuró s'ha mostrat convençuda que encara “és necessari” anar a Madrid a treballar per defensar els interessos de Catalunya i els seus municipis. “Cal construir un antídot contra els que diuen que a Madrid no hi hem d'anar a fer res. Malauradament encara depenen moltes coses de les lleis que aprova el govern espanyol”, ha advertit.

Pel que fa a la campanya que està a punt de començar, Ciuró ha remarcat que cal engrescar la gent perquè vagi a votar. "No ens podem permetre el luxe de dir que estem cansats", comenta la diputada que afirma que aquesta campanya serà "més convergent que mai" i que servirà per reafirmar CDC com "la gent dels fets que dóna solucions als problemes del dia a dia dels catalans".