ABB planteja acomiadar entre 40 i 50 persones a Sant Quirze

La mesura es farà oficial dijous i afecta sobretot el departament d’Administració i Comptabilitat | Es tracta d’un procés de transformació a escala internacional on el centre vallesà surt molt malparat

El centre d'ABB a Sant Quirze del Vallès
El centre d'ABB a Sant Quirze del Vallès | ABB
Redacció
07 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:29h
La empresa ABB de Sant Quirze del Vallès ha comunicat als representants dels treballadors la voluntat d’acomiadar entre 40 i 50 treballadors del centre vallesà. Es tracta d’un procés de transformació a escala internacional, i que a nivell estatal té especial afectació a Catalunya.
 
Segons han detallat fonts del comitè d’empresa a NacióSabadell, el departament que en surt més malparat és el d’Administració i Comptabilitat, ubicat a Sant Quirze, un servei que s’externalitzarà a Cracòvia (Polònia), on els salaris són més baixos (756 euros de mitjana) i, per tant, suposarà un estalvi econòmic per a les arques de la firma. Des d’allà es donarà cobertura al centre i el sud d’Europa.
 
Tot i que la direcció de la multinacional no ha volgut fer cap altra declaració que confirmar que l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) previst afectarà a unes 120 persones a tot l’Estat, aquest mitjà ha pogut saber que els acomiadaments tindran incidència en altres departaments com ho són Recursos Humans (ubicat a Madrid), Logística i Compres, Qualitat, Vendes i Màrqueting. Són àrees conegudes popularment com de “coll blanc”, vinculat amb el sector d’oficines, però en aquest cas molt centrat en llocs de treball de salaris mitjans dintre de la companyia.
 
La direcció té previst traslladar tota la informació als treballadors el proper dijous, motiu pel qual aquell dia es podrien conèixer les mobilitzacions a dur a terme a partir de llavors. Fins ara, el centre vallesà ja ha assumit dos EROS, un l’any 2009, amb l’acomiadament de 41 treballadors, i l’altre l’any 2012, amb 112 acomiadats.