Incorporen pomeres en espatllera al Parc del Nord

Es tracta d'una tècnica de cultiu tradicional de Lleida

Imatge de pomeres al Parc del Nord.
Imatge de pomeres al Parc del Nord. | Ajuntament de Sabadell
Redacció
07 de juny del 2016
El Parc del Nord ha incorporat sis pomeres en espatllera, una tècnica que consisteix a guiar les branques mitjançant filferro o d’altres mitjans. Aquest tipus de cultiu és tradicional en els paisatges de secà de les comarques de les planes de Lleida, i s'utilitza per optimitzar l’espai i facilitar la recol·lecció. La plantació l’ha fet CIPO, que té les seves instal·lacions tocant a aquestes pomeres.

Segons han explicat fonts municipals com aquests arbres estan en un espai d’ús públic, s’han substituït els filferros per una malla de simple torsió plastificada. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha comentat que des de l’Ajuntament s'ha fet la prova amb les pomeres "per promoure la introducció d’elements d’arbres tradicionals dels jardins als parcs". Així mateix ha recordat que el govern es troba inmers en un moment de reflexió, conjuntament amb les entitats i el veïnat, de com ha de ser el parc del Nord.

El Parc del Nord és un parc urbà de grans dimensions amb 18 hectàrees, afectat els darrers anys per les obres de perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).