Gesa demana a l'alcalde si manté el pacte per compartir l'alcaldia amb Serracant

El popular es pregunta si ara que el segon tinent d'alcalde, Maties Serracant, està investigat seguirà endavant l'acord per compartir el mandat | També vol saber si aquest tema ha canviat arran de l'entrada en el govern d'Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell

Esteban Gesa, regidor portaveu del PP a Sabadell.
Esteban Gesa, regidor portaveu del PP a Sabadell. | Norma Vidal
Norma Vidal
06 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:15h
El regidor portaveu del PP a Sabadell, Esteban Gesa, vol saber si l'acord per compartir l'alcaldia al qual van arribar ERC i La Crida a l'inici del mandat es mantindrà ara que el segon tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Maties Serracant, està investigat pel procés de cessió de Cal Balsach. Gesa assegura que aquest tema no s'ha tornat a tractar d'ençà que es va anunciar el mes de juny de 2015 i adverteix que la situació ha canviat també amb l'entrada de Guanyem Sabadell i Unitat pel Canvi al govern de la ciutat. 

"Es va anunciar amb bombo i plateret que compartirien l'alcaldia Juli Fernàndez i Maties Serracant", ha recordat Gesa que ha demanat si ara que la situació ha canviat aquest pacte es mantindrà. "L'entrada de dos nous actors com Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell i el fet que Serracant està sent investigat han canviat el panorama", ha afirmat. En aquesta línia ha demanat "si aquest acord segueix vigent perquè per ara ningú ha dit el contrari".

Tot i que no ha volgut entrar a valorar que seria el més convenient per la ciutat, si que ha reiterat que la dimissió temporal de Serracant "no serveix per res" perquè des del seu punt de vista "és una pseudo dimissió perquè conserva l'acta de regidor, el que significa que la majoria de govern està contaminada", ha indicat el popular. Gesa ha tornat a demanar a Serracant que sigui "coherent" i que "prediqui amb l'exemple". Així mateix ha recordat que regidors de l'antiga Entesa i ara de La Crida solen vestir samarretes demanant que no hi hagi imputats al Ple i ha recordat que Serracant sempre ha estat un d'ells. "Ha d'aplicar-se la seva pròpia doctrina", ha advertit.