La FAV lamenta que la polèmica al voltant de Cal Balsach paralitzi la ciutat

L'entitat critica que el segon tinent d'alcalde, Maties Serracant, hagi dimitit quan diuen "ni tan sols està imputat" | Critica que l'estratègia del PSC obeeixi a interessos "partidistes"

Redacció
06 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:03h
La Federació d'Associacions de Veïns ( de Sabadell lamenta que el segon tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Maties Serracant hagi renunciat als seus càrrecs de govern de forma temporal com a conseqüència de la denúncia que el portaveudel PSC, Josep Ayuso, ha interposat contra la seva persona pel procés de cessió de Cal Balsach a El Tallaret. Els veïns consideren que es tracta d'una estratègia "que sembla atendre a interessos partidistes" i critiquen que Serracant hagi dimitit tan ràpidament. Des del seu punt de vista tot plegat influirà negativament en la gestió de la ciutat i pot portar a la "paralització" de Sabadell. 

La FAV lamenta que la mera denúncia contra un càrrec electe tingui com a conseqüència l'abandonament de les seves funcions i responsabilitats en el govern, "i més quan ni tan sols està imputat, sinó que el jutge s'ha limitat a sol·licitar l'expedient per valorar si la demanda és admesa o arxivada", indica l'entitat. 

En aquesta línia adverteix que "si aquesta dinàmica s’instaura, la ingovernabilitat del municipi està servida: només cal denunciar a un càrrec per provocar automàticament el seu cessament", lamenten des de l'entitat. Alhora recorden que la denuncia prové d'un altre càrrec electe "que si que està imputat pel cas de Can Alzina per suposats favors a empreses privades, i que no ha dimitit". Així mateix afegeix que Josep Ayuso "ha demostrat per activa i per passiva el seu suport a les polítiques de l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos i no ha condemnat la corruptela d'aquest pel cas Mercuri". 

"Lamentem la irresponsabilitat política dels que comencen un camí sense retorn amb aquests tipus d’actuacions que poden portar a la ciutat a una paralització, precisament en un procés de remuntada que ja és de per sí complex degut a l'herència dels equips de govern anteriors", comenten des de la FAV.

Per altra banda, la FAV dona el seu suport a les entitats impulsores de El Tallaret, en considerar que es tracta "d'un model excel·lent de treballar per uns barris més dignes i en pro dels ciutadans i ciutadanes".