El Tallaret vol reunir-se amb Ayuso i insisteix que és un projecte apartidista

Asseguren que "acabarà sent del barri sí o sí" | Demanen que es retiri la denúncia contra Maties Serracant i que es desencalli la concessió de l'espai

Roda de premsa dels representants d'El Tallaret
Roda de premsa dels representants d'El Tallaret | Albert Segura
Redacció
03 de juny del 2016
El Casal Popular El Tallaret lamenta trobar-se al mig entre pugnes polítiques i reclamen que no els esquitxin les diferències entre formacions. Defensen que el projecte per a Cal Balsach és totalment apartidista, motiu pel qual demanen a Josep Ayuso que retiri la denúncia que ha fet caure Maties Serracant i de retruc paralitzar tot el projecte al barri de la Creu Alta.

En una roda de premsa celebrada aquest dijous a la plaça de la Creu Alta, el col·lectiu ha manifestat el seu malestar perquè unes pugnes polítiques hagin entorpit el desenvolupament d'un projecte de barri en què insisteixen que no hi ha cap benefici personal per a ningú. Recorden, a més, que les negociacions per a la concessió de l'espai es van iniciar amb el govern del PSC, i que no és "cap regal" perquè havien de comptar amb un aval de 5 milions d'euros.

"En Josep Ayuso es sorprèn que la concessió sigui a 21 anys i no a 13, com s'havia parlat amb ells, però això és fruit de les negociacions, perquè 13 era insuficient i injust"; explica Oriol Rifer, portaveu del col·lectiu. Insisteix, a més, que és un projecte apartidista, motiu pel qual volen que cap pugna entre forces els esquitxi.

Per aquesta raó, han demanat una reunió urgent amb el PSC i amb en Josep Ayuso, petició que van traslladar dimecres sense que hagin rebut cap resposta encara, i també que es retiri de manera immediata la denúncia, que asseguren que els perjudica greument.

Cercavila des de la seu del PSC

En aquesta línia, seguiran amb les seves accions per reivindicar l'espai i el projecte. La proepra serà aquest mateix diumenge, a les 17.00 hores, quan han convocat una cercavila que sortirà de la seu del PSC a Sabadell i que acabarà a la porta d'El Tallaret. "Cal Balsach serà del barri, sí o sí", apunta Rifer.

Respecte a la decisió de l'Associació de Veïns de la Creu Alta de considerar Josep Ayuso persona no grata, asseguren entendre el posicionament d'aquests veïns, motiu pel qual asseguren que el col·lectiu ha actuat amb valentia. "No ens sentim enganyats, ens sentim insultats", ha afegit.