Castellar farà desaparèixer el rei del saló de plens

El ple ha aprovat una modificació del Reglament Orgànic Municipal que estableix que només pot romandre a l'espai l'escut del municipi

Redacció
03 de juny del 2016
Imatge del ple de Castellar d'aquest mes de juny
Imatge del ple de Castellar d'aquest mes de juny | Ajuntament de Castellar
El Ple de Castellar del Vallès ha donat llum verda a la proposta per modificar el Reglament Orgànic Municipal que suprimirà la foto del rei Felip VI de la sala de plens. L'acord estableix que només podrà romandre en aquest espai l'escut del municipi, de manera que també es retiraran altres elements com la senyera o la fotografia del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. 

El Ple ha aprovat inicialment la modificació del Reglament Orgànic Municipal, que incorpora un nou article (el número 89 bis) dedicat a la simbologia institucional. El text estableix que l’única simbologia institucional present de forma estable en el saló de plens serà l’escut heràldic municipal, "com a manifestació de la idiosincràsia de la vila de Castellar del Vallès i sense perjudici de l’observança de les normes amb rang de llei que puguin específicament regular aquesta matèria".

La iniciativa ha prosperat amb els vots a favor de Som de Castellar-PSC, Decidim Castellar i CDC. Només es va mostrar contrari el grup d'ERC que no veu amb bons ulls que també s'eliminin "símbols no imposats" com ara la senyera.  

Madrid exigeix que la foto del Rei estigui en el Ple

La setmana passada la Delegació del Govern espanyol a Catalunya va fer arribar a l’Ajuntament de Castellar una carta signada per la delegada, María Llanos de Luna, per requerir la col·locació del retrat del rei Felip VI "en un lloc preferent" a la sala de plens del consistori. Aquesta petició va arribar després que Llanos de Luna conegués la intenció del consistori de tirar endavant aquesta modificació en el Reglament Orgànic Municipal. 

Castellar no és el primer municipi que planteja la retirada o reubicació de la fotografia del rei Felip VI de la sala de plens. El mes de novembre de 2015 el govern de Sabadell també va retirar la imatge del monarca de la zona dedicada a càrrecs electes.