Veïns de la Creu Alta declaren persones no grates a Josep Ayuso i Maite Morao

Consideren que les demandes que han interposat contra Maties Serracant suposen un "prejudici" pel projecte de El Tallaret | Defensen que el procediment de cessió de Cal Balsach s'estava duent a terme "escrupulosament bé"

Membres del casal popular El Tallaret davant de les futures instal·lacions.
Membres del casal popular El Tallaret davant de les futures instal·lacions. | Albert Segura
Redacció
02 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:11h
L'Associació de Veïns de la Creu Alta ha declarat persones no grates el portaveu del PSC, Josep Ayuso, i l'exresponsable d'Urbanisme de l'Ajuntament, Maite Morao, per les dues demandes que han interposat contra el segon tinent d'alcalde de l'executiu local, Maties Serracant. Els veïns consideren que aquestes actuacions suposen un "perjudici" pel desenvolupament del projecte del casal popular del barri, El Tallaret, ja que la cessió de Cal Balsach ha quedat aturada. Així mateix defensen que el procediment que s'estava seguint era el correcte i denuncien que quan Ayuso era regidor d'aquest districte sempre els havia "menystingut". 

El president de l'entitat, Llorenç Canals, ha lamentat que el portaveu del PSC i l'excap d'Urbanisme hagin arribat fins aquí i ha recordat que l'inici del projecte de El Tallaret i el procediment per cedir Cal Balsach es va fer quan els socialistes governaven a Sabadell i quan Josep Ayuso era regidor d'aquest districte. "Ell sempre ens deia que no érem entitats prou representatives com per poder ocupar Cal Balsach, perquè aquest equipament havia de ser per tota la ciutat", apunta Canals que recorda que la iniciativa del casal popular de El Tallaret està integrada per sis associacions del barri, entre elles la de veïns.
 
Pel que fa als usos que es poden desenvolupar a Cal Balsach i que segons Ayuso és on rau l'origen del problema, Casals ha explicat a NacióSabadell que mentre el socialista va ser regidor de districte i van negociar amb ell "mai en va fer referència". De fet ha assegurat que inicialment el col·lectiu creia que l'espai tenia una catalogació de C-3, "és a dir que podia acollir usos esportius , associatius, i d'altres" i que quan la regidora socialista Cristina Moreno es va convertir en la seva interlocutora va ser quan van descobrir que no: "Vam saber que era un C-4 i que per tant només estava pensat per a usos esportius", apunta.

Amb tot, adverteix que en aquest espai també es troba el Centre Cívic de la Creu Alta: "Des del 2006 tenim un centre cívic que no s'hagués pogut fer si no s'hagués requalificat el terreny perquè es troba en aquest mateix espai", comenta el portaveu dels veïns que es mostra convençut que la voluntat dels socialistes és posar pals a les rodes a un projecte impulsat per entitats "no no són de la seva corda". 

Casals també ha anunciat que presentaran una instància a l'Ajuntament dirigida al PSC perquè el partit reconsideri la decisió de denunciar Serracant. A més, ha dit que congelaran les relacions amb el PSC fins que el partit no rectifiqui i retiri la demanda contra el segon tinent d'alcalde.