CiU diu que la discussió ha de ser si Serracant va pressionar una treballadora

Demana si va instar a fer un informe en un o altre sentit | Insta el govern local a seguir amb les pràctiques contra la corrupció

Redacció
01 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:12h
Convergència i Unió (CiU) de Sabadell s'ha pronunciat aquest dimecres sobre la situació política que ha saccejat l'Ajuntament de Sabadell des de dimarts, la renúncia de Maties Serracant com a regidor de govern després de ser denunciat per Josep Ayuso. El regidor i portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha lamentat que a Sabadell, tot i el canvi de govern, "se segueixin duent a terme les males pràctiques del passat relacionades amb la corrupció". Per Rossinyol, cal que s’aclareixi si Serracant va pressionar a una funcionaria perquè emetés un informe jurídic urbanístic en un determinat sentit.

“No estem discutint sobre la voluntat política de cedir una part de Cal Balsach al Tallaret", assegura Rossinyol, que reitera que en el Ple municipal va quedar molt clar quan tots els partits polítics van decidir donar suport a aquesta cessió. “El que s’està discutint penalment és la forma en què aquesta cessió està fent” diu Rossinyol.  

“Sempre hem defensat que un imputat no era culpable fins que un judici així ho demostri i es declari formalment en una sentència” assegura Rossinyol, motiu pel qual no se sumena la demanda de PSC i PP perquè dimiteixi com a regidor. "No obstant això, si que volem posar en evidència la doble vara de medir que fan servir la CUP i l’Entesa (ara La Crida), ICV, EUiA i PODEMOS (ara Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell) i ERC, que quan parlen dels altres, un imputat (ara investigat) ha de deixar tots els càrrecs i també el de regidor, però quan es tracta d’ells, una imputació és una persecució política i en aquest cas el correcte es mantenir-se ferms al càrrec de regidor”, ha afegit Rossinyol.

"Volem posar de relleu la falta de coherència de totes aquestes forces polítiques que fan servir una doble vara de medir, ara ja anem coneixent què és la nova política i un govern transformador”, apunta. Pel que fa al passat Ple del 26 de maig, al tractar del punt relacionat amb la imputació de Serrancant, CiU recorda que van insistir en què es deixés sobre la taula i no es portés a votació la tramitació de la cessió de Can Balsach fins que s’aclarissin els temes penals que el mateix govern havia informat que existien. "Ens va sorprendre la negativa rotunda del govern quatripartit i les seves presses per tirar endavant aquest adjudicació, ara sembla que malauradament aquesta cessió quedarà paralitzada", afegeix.

Què passarà amb l'alcaldia?

Rossinyol també ha fet esment del pacte de govern que ERC i Crida per Sabadell van rubricar a l'inici del mandat, en què es va establir que Juli Fernàndez seria l'alcalde els primers dos anys (2015-2017) i Maties Serracant els dos darrers (2017-2019). Ara, sense Serracant al govern, aquest acord no seria possible.

D'altra banda, s'ha mostrat preocupat i molt pel futur del govern "sense el seu home fort", tal i com a definit a Serracant. "Això només pot generar més paràlisi o inestabilitat", ha conclòs.