ERC acusa el PSC de voler desgastar el govern de Sabadell

Asseguren que no els aturaran en la seva lluita contra la corrupció

Juli Fernàndez, amb Elena Hinojo i Maties Serracant avui en roda de premsa
Juli Fernàndez, amb Elena Hinojo i Maties Serracant avui en roda de premsa | Albert Segura
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:20h
ERC de Sabadell acusa el PSC de voler desgastar el govern local amb la denúncia del segon tinent d'alcalde, Maties Serracant, a qui acusen de tràfic d'influències pel procés de cessió de Cal Balsach. En un comunicat que ha enviat a la militància, la força que forma part de l'executiu local acusa la formació de Josep Ayuso d'atacar-los per la vinculació amb les denúncies per irregularitats urbanístiques de Ca n'Alzina, on el portaveu del PSC està sent investigat.

"El tinent d'Alcalde Serracant només ha executat un mandat aprovat per unanimitat per tots els Grups del Ple, a resultes d'aquesta denúncia, Serracant és investigat pel jutjat", assenyalen en el comunicat. "El govern ha pres una mesura exemplar i ha apartat de les responsabilitats de govern a Maties Serracant, i ha posat a disposició pública l'expedient en qüestió", afegeixen.
 
"Davant la lluita contra la corrupció s'intuïa que podia passar una represàlia com aquesta ja que Ayuso va ser imputat pel cas de Ca n'Alzina; la denúncia té la única voluntat de desgastar però no aconseguiran aturar aquest govern en la lluita contra la corrupció", conclou el text.



El regidor del PP, Esteban Gesa, ha demanat públicament aquest migdia a Maties Serracant que renunciï a l’acta de regidor després que s’hagi conegut que està sent investigat per la cessió de Cal Balsach. Gesa creu que amb la renúncia als càrrecs de govern no n’hi ha prou, motiu pel qual demana que faci un pas endavant.
 
“Hauria de fer allò que ha reclamat en cada ple, on tenim un aquelarre de samarretes, i es no només deixar les seves responsabilitats de govern, sinó deixar de ser regidor”, ha expressat Gesa. Per aquest motiu, creu que no es poden donar missatges ferms contra la corrupció i després no actuar en conseqüència.
 
El líder popular ha lamentat que “Sabadell torni a sortir a la premsa per afers d’aquest estil”, en referència a l’esclat del cas Mercuri, que a situar, lamentablement, la ciutat en el mapa.