Josep Ayuso: «No es tracta de cap revenja, hem vingut a fer política i a ser coherents»

El portaveu del PSC assegura que ha denunciat a Maties Serracant perquè hi ha irregularitats en la cessió de Cal Balsach | Demana al segon tinent d'alcalde que renunciï també a l'acta de regidor

Josep Ayuso en roda de premsa.
Josep Ayuso en roda de premsa. | Albert Segura
Norma Vidal
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:56h
El portaveu del PSC a Sabadell, Josep Ayuso assegura que la seva denúncia contra el segon tinent d'alcalde, Maties Serrancant, per la cessió de Cal Balsach "no és cap revenja" personal. Així mateix adverteix que no té relació amb el fet que se l'estigui investigant per presumptes irregularitats urbanístiques a Ca n'Alzina quan era regidor d'Urbanisme i arran de diverses demandes interposades per l'Entesa per Sabadell, partit del qual Serracant era regidor a l'oposició. 

Josep Ayuso assegura que la denúncia que ha presentat davant el jutge està motivada pel fet que "hi ha irregularitats" en el procés de cessió de Cal Balsach. El socialista apunta que no s'ha dut a terme la modificació del Pla General Urbanístic que plantejava la moció que es va aprovar el mes de febrer de 2015 perquè a Cal Balsach s'hi poguessin encabir usos associatius. "Vam votar això i volem que es compleixi", comenta el portaveu del PSC que afirma que en diverses ocasions ha advertit públicament "que les decisions que s'havien pres representaven "una manca de respecte a la llei".

En aquest sentit ha explicat que van esperar fins el darrer moment per presentar la demanda per veure si el govern rectificava: "Fins que no vam estar segurs que l'aprovació definitiva aniria a Ple no vam fer arribar la demanda al jutjat i això va ser dimecres passat abans del Ple on es va aprovar l'adjudicació i es van desestimar les nostres al·legacions", comenta. Així mateix revela que el Grup Municipal del PSC porta treballant en aquesta demanda des del passat mes de gener. 

La demanda que ha presentat Ayuso és per un delicte de prevaricació urbanística, en considerar que l'adjudicació de Cal Balsach a El Tallaret ha estat injusta perquè no hi ha hagut procediment públic; per un delicte contra l'ordenació del territori, ja que no s'ha modificat el Pla General Urbanístic tal i com es va decidir l'any 2015; un de tràfic d'influències i un per negociacions prohibides amb funcionaris públics. 

"Som ferms defensors de la separació de poders", ha advertit el socialista que ha considerat que "és inadmissible intentar fer justícia des de la política i confondre imputació amb condemna". En aquesta línia ha remarcat que aquests fets suposen "una lliçó d'humilitat per alguns" i ha assegurat que "no són cap mostra de canvi ni transformació". 

Demana que Serracant dimiteixi

Per tot pelgat Ayuso considera que no n'hi ha prou amb què Serracant s'aparti temporalment dels seus càrrecs. "La renúncia temporal és una burla, cal coherència amb el govern de canvi i transformador que diuen que tenen", comenta Ayuso que diu que davant una investigació per delictes contra l'administració pública cal que dimiteixi definitivament d'acord amb el que sempre ha defensat i si no és així que l'alcalde el cessi d'acord amb el compromís adquirit a l'inici del mandat. 

"No es pot utilitzar una doble vara per mesurar a uns i altres", comenta el socialista que afegeix que Serracant està imputat per un jutge de Sabadell: "Això ha de ser motiu de reflexió pels socis de govern que poden ser còmplices o coherents amb el que han mantingut en els darrers anys i demanar responsabilitats", comenta Ayuso. 

El socialista també ha demanat si l'Ajuntament compareixerà com a acusació popular contra aquest cas, tal i com ha fet en les peces del cas Mercuri que afecten directament aquesta administració. Alhora ha considerat que també hi ha "un greuge econòmic contra la ciutat de Sabadell pels 21 anys de cessió a El Tallaret sense pagar ni un euro". Per últim ha demanat a Sabadell Lliure de Corrupció si també intervindrà en aquesta investigació.