Prop de 2.000 persones es manifesten per exigir l'Escola Virolet i l'IES Can Llong

Els veïns del barri també han reclamat el CAP, el Parc de les Aigües i equipaments esportius | Els afectats confien que els pressupostos de 2017 inclouran una partida per almenys començar a fer els estudis del projecte

Prop de 2.000 persones surten al carrer per exigir l'Escola Virolet i l'IES Can Llong.
Prop de 2.000 persones surten al carrer per exigir l'Escola Virolet i l'IES Can Llong. | Comissió Institut - Escola Virolet
Norma Vidal
30 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:26h
Prop de 2.000 persones van sortir al carrer diumenge per prendre part en una marxa reivindicativa que va celebrar-se al barri de Can Llong. La protesta tenia per objectiu reclamar els equipaments que fan falta en aquest barri com l'Escola Virolet i l'IES Can Llong - pendents de construcció i actualment funcionant en barracons - el CAP, el Parc de les Aigües i equipaments esportius. La manifestació estava convocada per la Comissió Institut Can Llong - Escola Virolet. 

La marxa veïnal va recórrer els punts del barri on està previst que s'hi ubiquin aquests equipaments. Així, la manifestació va començar en els barracons actuals de l'escola Virolet i va continuar cap a la plaça Madrid, fins a la plaça Còrdova, davant dels terrenys previstos per a l'ambulatori, acabant al carrer Zurich, al solar on s'ha de construir la nova escola Virolet. Allà es va dur a terme un acte simbòlic de col·locació de la primera pedra d'aquest centre que era una caixa metàl·lica plena de pedres decorades pels nens. 

La portaveu de la Comissió Institut Can Llong - Escola Virolet, Pilar Gómez, es va mostrar impressionada per la massiva participació dels veïns. “Som un barri que hem estat molt callat però ara tots volem dir la nostra", va assegurar Gómez que va afegir que Can Llong és un barri "desatès a molts nivells" i que ha arribat al punt que el que més els uneix "són les reclamacions ens matèria d'Educació".

En aquesta línia, Gómez va explicar la setmana passada a NacióSabadell que tot i que en la proposta de pressupostos per aquest any no es contempla cap partida per començar a construir l'Escola Virolet o l'IES Can Llong, únicament una de poc més de 10.977,46 euros per a fer més barracons, han donat un vot de confiança a la Generalitat. "Esperem que en els comptes definitius al menys si que es destini una petita partida per a fer els estudis del projecte".   

Per la seva banda, el regidor d'Educació, Joan Berlanga va assenyalar que "els pressupostos de la Generalitat encara estan en negociació" i va dir que el govern local també confia que la inversió en els centres educatius de Can Llong sigui possible: "Si és possible subvencionar escoles de l'Opus Dei amb 30 milions d'euros, estem segurs que aquests diners també es poden dur al barri de Can Llong, que ho necessita", va afirmar.

La manifestació també ha comptat amb la presència de regidors de l'Ajuntament, representant Esquerra Republicana, Unitat pel Canvi, Convergència i Unió, Ciutadans i el PSC.

Un barri pendent d'equipaments

El barri de Can Llong va ser dissenyat als anys 90 del segle passat i portat a la pràctica en plena bombolla urbanística. Els equipaments públics, però, han arribat de forma més lenta i desigual que els habitants.

Des de fa uns mesos, les AMPES de les tres escoles i l’institut fan pinya per aconseguir les millores en els equipaments educatius. S’han reunit amb representants polítics, han impulsat una moció al ple aprovada per unanimitat i s’han reunit al Parlament amb la Comissió d’Ensenyament. El passat 18 de maig aquesta Comissió va aprovar per unanimitat una resolució favorable a la construcció dels edificis definitius de l'Escola Virolet i l'IES Can Llong. Amb tot, els veïns recorden que aquesta mesura està subjecta a la disponibilitat pressupostària.