Nova acció de protesta per exigir l'Escola Virolet i l'IES Can Llong

Les AMPAS del barri han organitzat una mobilització reivindicativa | Es farà un acte simbòlic de col·locació de la primera pedra | El Parlament va arpovar una resolució favorable al projecte

Norma Vidal
29 de maig del 2016
Imatge de la comunitat educativa de l'Escola Virolet de Sabadell.
Imatge de la comunitat educativa de l'Escola Virolet de Sabadell. | Escola Virolet
La comissió Institut Can Llong–Escola Virolet, formada per les AMPAS del barri de Can Llong de Sabadell, han organitzat per aquest diumenge una nova mobilització reivindicativa per reclamar la construcció d'aquests dos centres. L'acció inclourà una passejada pels carrers d'aquesta zona de Sabadell i la col·locació d'una primera pedra simbòlica al lloc on s'hauria d'aixecar el nou edifici de l'Escola Virolet, que traurà dels barracons a 1.000 alumnes, professors i personal d'administració i serveis. 

La protesta arrancarà al carrer Varsòvia i es desplaçarà fins la plaça Madird, la Còrdova, la Lisboa i acabarà al carrer Zurich. El recorregut estarà amenitzat per una batucada i l'organització convida els assistents a portar cassoles i xiulets per fer sentir la seva veu. 

A l'aparcament del carrer Zúrich es durà a terme un acte simbòlic de col·locació de la primera pedra de l'Escola Virolet, amb la participació de tots els nens que s’apropin i l’assistència de partits polítics locals, representants del govern i de les escoles del barri.

A continuació tindrà lloc una festa amb tallers i les actuacions de les formacions Harmony, Be Frequency, i un espectacle de Dansa del Ventre. 

Un vot de confiança

Pilar Gómez, portaveu de la Comissió IES Can Llong - Escola Virolet, recorda que tot i que hi ha una primera resolució del Parlament favorable, la proposta de pressupostos per 2016 no inclou cap partida en aquest sentit. Amb tot, confia que la Generalitat acabarà incloent la inversió necessària "per almenys els estudis dels projectes". Per tot plegat adverteix que estaran alerta i no descarta més accions de protesta en cas que sigui necessari.