Jutgen tres membres de la PAHC per l'ocupació del BBVA de Torre-romeu

Es tracta de tres dones que estan acusades d'un delicte de coacció i danys | Els fets van tenir lloc l'octubre de 2015

Imatge de la protesta de la PAHC als Jutjats de Sabadell.
Imatge de la protesta de la PAHC als Jutjats de Sabadell. | Norma Vidal
Norma Vidal
25 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:26h
Tres membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) compareixen aquest dimecres als Jutjats de Sabadell acusades d'un delicte de coacció i danys. Els fets pels quals se les acusa van tenir lloc a l'oficina de BBVA del barri de Torre-romeu el 5 d'octubre de 2015. Les afectades asseguren que només van participar en una mobilització per donar suport a quatre persones que anaven a perdre casa seva.

Elia Rey, una de les acusades, ha explicat a NacióSabadell que tot i que van participar en aquella acció més de 40 activistes i tots van ser identificats pels Mossos d'Esquadra, en el moment en què BBVA va interposar la demanda, la responsabilitat només va recaure sobre les tres persones que havien fet d'interlocutores. "No vam cometre cap delicte, només donàvem suport a quatre persones afectades per un desnonament que finalment van aconseguir conservar casa seva", relata. 

Les acusades afirmen que no van coaccionar a cap dels empleats ni van causar danys a res ni ningú. Alhora adverteixen que s'ha presentat com a prova un vídeo del dia dels fets en el qual no hi apareixen. 

Una vintena de membres de la PAHC s'han concentrat davant els Jutjats de Sabadell per mostrar el seu suport a les tres dones que estan declarant aquest dimecres davant el jutge.