La moció dels treballadors de la Clínica del Vallès no convenç el govern local

El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha explicat que les negociacions segueixen obertes | L'executiu local planteja un text alternatiu en defensa de la sanitat pública però sense referències a les condicions laborals de la plantilla

Treballadors de la Clínica del Vallès a l'Ajuntament de Sabadell.
Treballadors de la Clínica del Vallès a l'Ajuntament de Sabadell. | Núria Muñoz
Norma Vidal
24 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:04h
El regidor de Salut de Sabadell, Ramon Vidal, ha explicat que l'equip de govern no té previst donar suport a la moció que els empleats de la Clínica del Vallès presentaran al proper Ple Municipal i que demana que es garanteixi el futur de la plantilla i que es posin per escrit els anuncis fets pel conseller de Salut, Toni Comín, en roda de premsa. Vidal ha assegurat que el govern municipal "té molt clar quina ha de ser al seva moció"i adverteix que "no pot entrar en qüestions laborals". 

Vidal ha recordat que el govern de Sabadell sempre ha defensat la millora de la sanitat pública, del servei d'urgències, la reducció de les llistes d'espera i l'equiparament del nombre de llits de l'Hospital Parc Taulí amb la mitjana de la resta de centres catalans. Amb tot, ha advertit que no tenen previst adherir-se al text que proposa el Comitè d'Empresa de la Clínica del Vallès perquè la moció que defensarà el govern serà en favor de la sanitat pública "en general" però sense fer referències "a les condicions laborals dels empleats" que són competència de l'empresa privada QuirónSalud.  

Vidal ha advertit que el contingut del text encara s'està negociant i ha indicat que el Comitè d'Empresa també podria retirar la seva moció si finalment s'arriba a un acord. De no ser així dijous arribaran al Ple dues mocions molt semblants. El text del Comitè d'Empresa compta amb el suport dels grups de l'oposició.