Les bases de CDC aposten per un nou partit

L'opció de crear una nova formació, que defensaven els principals dirigents i corrents organitzats, se situa a l'entorn del 67% mentre que la refundació no passa del 32%, segons els resultats encara provisionals | Francesc Homs repetira com a candidat a les eleccions espanyoles

Membres de CDC a la seu de Sabadell
Membres de CDC a la seu de Sabadell | CDC
21 de maig del 2016
Actualitzat a les 23:11h
Convergència (CDC) es refundarà en un nou partit. Així ho ha decidit la seva militància durant la jornada de votació anomenada "Superdissabte", que ha durat tot el dia d'avui i també ha tingut com a resultat l'elecció de Fransec Homs com a candidat convergent per a les properes eleccions espanyoles del 26-J

Segons els resultats encara provisionals, l'opció de crear una nova formació, que defensaven els principals dirigents i corrents organitzats, se situa a l'entorn del 67% mentre que la refundació no passa del 32%.

El total de militants que podien participar en la votació era de més 15.000. En cada mesa hi havia dues urnes on introduir les paperetes que plantejaven les següents opcions: refundació del partit en una nova organització o simple renovació, i entre Frances Homs o Sílvia Requena com a caps de llista per al 26-J.

Per votar calia un mínim de sis mesos de militància tot i que els simpatitzants també han pogut emetre el seu vot sobre el futur del partit (no a les primàries), tot i que les seves paperetes només han tingut el valor d'una opinió. En aquest cas, les dades encara provisionals són molt semblants a les dels militants: un 67% a favor de la creació d'un nou partit mentre que un 31,71% ha donat suport a la "renovació de CDC". Amb tot, 197 meses i 82 interventors s'han repartit per tot el territori per fer possible les primeres primàries en la història de CDC.

Un consell nacional rellevant

Diumenge, el consell nacional de CDC convocarà el congrés, a celebra els dies 8, 9 i 10 de juliol. Quin congrés? Depèn del resultat, serà el 17è de CDC o el primer d’un nou partit. El màxim òrgan convergent també ha d’aprovar les llistes al Congrés, un cop coneguts els resultats de les primàries. Fonts de CDC apuntaven avui que “és el consell nacional més important dels darrers quaranta anys”. Però el congrés no serà el darrer capítol de tot el procés de renovació interna. Perquè dues setmanes més tard, el 23 de juliol, s’elegirà la nova direcció.