El mapa que compara les discoteques a la Zona Hermètica avui i fa deu anys

Els propietaris dels locals asseguren que l'aplicació del tancament no correspon amb la realitat actual a l'espai

Els locals oberts a la Zona Hermètica l'any 2006 en vermell, i els que queden el 2016 en verd
Els locals oberts a la Zona Hermètica l'any 2006 en vermell, i els que queden el 2016 en verd
Redacció
20 de maig del 2016
Actualitzat a les 20:46h
Els locals d'oci de la Zona Hermètica de Sabadell s'han reduït a una tercera part en deu anys, passant dels 36 existents als 12 actuals. Així ho defensen els propietaris dels locals, a través d'un mapa que demostra quina ha estat la reducció de l'activitat en aquest àmbit, i que hauran de tancar portes el proper 31 de maig d'acord amb el que estableix i ha aprovat el ple municipal de Sabadell.

"La realitat actual no té res a veure amb la del moment en què es va aprovar el Pla i, per tant, caldria trobar solucions adaptades a la situació actual", apunta el president de l'Associació de Sales de Festa de la Zona Hermètica, Joan Cosp. "Avui, la Zona Hermètica només compta amb 12 locals oberts, entre discoteques i bars musicals, i no tots funcionen", afegeix Cosp, que recorda que fa deu anys la xifra s'elevava als 36.

Cosp considera que la Zona Hermètica ha passat a disposar avui dia d'una oferta "normal i sostenible", semblant, o potser inferior, en la qual tenen ciutats com Badalona o Mataró. "Aplicar una resolució de l'any 2011 és avui un exercici d'anacronisme totalment inadmissible, i que ens deixa en la més absoluta indefensió tant als operadors els locals com als seus treballadora, al voltant de 400, que es quedarien sense feina", afegeix.

De la mateixa manera, recorda que de les 10.000 persones que freqüentaven la zona en aquell temps cada cap de setmana, actualment la xifra se situa en les 3.000 persones.