Mobilització veïnal a la Plana del Pintor contra la inseguretat

L’Associació de Veïns s’està organitzant per denunciar col·lectivament els fets que generen mala convivència i inseguretat | Denuncien que l’Ajuntament no els ha retornat la petició de reunió per tractar la problemàtica

Redacció
21 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:39h
Barbacoa feta a l'interior d'un pis a la Plana del Pintor.
Barbacoa feta a l'interior d'un pis a la Plana del Pintor. | Cedida

Els veïns de la Plana del Pintor asseguren estar-ne fins el capdamunt de la mala maror que hi ha al barri, on asseguren que certs col·lectius fan i desfan al seu aire amb total impunitat. Després dels reiterats casos de mala convivència, amenaces, atacs i robatoris, entre d’altres, han decidit posar-se mans a la feina i organitzar-se per portar aquests casos de manera col·lectiva davant de la Justícia. Lamenten, a més, que tot i les reiterades peticions per reunir-se amb l’Ajuntament encara no els hagin donat hora de visita.
 
L’Associació de Veïns de la Plana del Pintor és qui ha articulat la decisió després de les nombroses queixes de ciutadans del barri, que han patit robatoris, amenaces o agressions com la que va patir un jove l’any passat, a banda dels desperfectes en les propietats com a mesura coaccionadora i de control. “Hi ha nens que no s’atreveixen a anar sols a l’escola perquè els roben les bicicletes, els patinets i fins i tot les sabates”, expliquen fonts de l’Associació de Veïns a NacióSabadell.
 
Un altre dels problemes amb què es troben és el comerç d’estupefaents, que asseguren que ha convertit el barri en un “mercat de la droga”, fet que no només provoca malestar entre els veïns, sinó que també fa créixer la inseguretat als carrers de la zona. La mala conducta d’alguns veïns també genera molèsties, com és el cas d’un col·lectiu que va ocupar un pis al carrer d’Argentera i on hi fan xivarri i coaccionen als veïns. “La darrera ha estat la barbacoa que van organitzar al menjador de casa, provocant una fumera que intoxicaria a qui fos dins, on hi ha diversos menors”, asseguren fonts de l’associació veïnal.
 
Amb tot plegat, el col·lectiu ha decidit unir forces i plantejar accions comuns, com la propera creació d’una pàgina a Facebook on poder reportar tots i cada un dels incidents que es registren a la ciutat. El següent pas serà coordinar-se per presentar denúncies col·lectives de diferents membres del barri, amb l’objectiu de demostrar un clam unànime per forçar accions concretes contra aquells que consideren que provoquen malestar al barri.