L'Acadèmia inicia un cicle que fusiona la dansa i l'art

S'emmarca dins les exposicions de Joaquim Montserrat i Càndida Bracons | Es fruit de la col·laboració amb l'Escola de Dansa Bots

Imatge d'una d eles coreografies de Dansa i Art.
Imatge d'una d eles coreografies de Dansa i Art. | Acadèmia de Belles Arts
Norma Vidal
21 de maig del 2016
La dansa es fa present a l'Acadèmia de Belles Arts aquest dissabte amb el primer espectacle del cicle Dansa i Art que l'entitat ha posat en marxa conjuntament amb l'Escola de Dansa Bots. Es tracta d'una proposta multidisciplinar en què ballarines del centre artístic adaptaran el seu discurs corporal a les diferents exposicions de l'espai. La primera experiència es basarà en els treballs de Joaquim Montserrat i Càndida Bracons. 

"La idea va néixer de l'amistat que mantenim amb la ballarina Elisabet Ollé que és membre de Bots i llicenciada en Història de l'Art", ha explicat Irene Coll, coordinadora de l'Acadèmia. D'aquesta manera s'han creat diverses propostes coreogràfiques, la primera de les quals es pot veure aquest dissabte i s'inspirarà en la força del gest, el traç i la mà. "Els ballarins es mouran per l’espai i faran el seu dibuix, la seva obra que mitjançant transicions anirà a parar al món blau de la Càndida", asseguren els responsables de la proposta. 

Per ara aquesta iniciativa es durà a terme un dissabte al més. La segona sessió serà l'11 de juny i girarà al voltant d'obres diverses de membres col·laboradors de l'Acadèmia.  A més, està previst realitzar una tercera coreografia basada en obres d'alumnes del centre que s'exhibirà coincidint amb la celebració del Festival 30 Nits el proper mes de juliol.