​CiU porta al Ple una moció per garantir la viabilitat del CE Sabadell

El text recorda que es tracta d'una entitat amb 113 anys d'història i que forma part del patrimoni local | El grup municipal planteja una moratòria dels deutes i que el consistori doni recolzament a la campanya #teneCESitamos

Els regidors del grup municipal de CiU aquest divendres en roda de premsa.
Els regidors del grup municipal de CiU aquest divendres en roda de premsa. | Norma Vidal
Norma Vdal
20 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:58h
El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Sabadell ha presentat una moció per demanar que el consistori recolzi el Centre d'Esports Sabadell perquè surti del pou en què es troba i la seva situació econòmica remunti. Segons ha explicat el portaveu de la formació, Carles Rossinyol, l'objectiu d'aquest text és garantir la viabilitat de l'entitat que des del seu punt de vista és una senya identitària i patrimonial important per la ciutat.

El text recorda que el CE Sabadell és un club que té 113 anys d'història, dels quals 14 temporades ha estat a Primera Divisió – precisament enguany fa 30 anys del seu darrer ascens a Primera-, i que compta amb 3.000 socis i milers d'espectadors que segueixen diumenge rere diumenge la seva trajectòria a la Nova Creu Alta. Per tot plegat en primer lloc reconeix que "forma part del patrimoni esportiu i associatiu de la ciutat".

A banda estableix que l'Ajuntament es posi a disposició de l'entitat per oferir recolzament per garantir-ne la viabilitat i estudiar els mecanismes que poden desenvolupar-se per assolir aquest objectiu. CiU assegura que farà extensible aquesta moció a la resta de grups municipals perquè qui vulgui s'hi sumi com a proposant. 

“Si ens ho creiem i volem de veritat podrem posar els mitjans necessaris perquè aquesta voluntat no acabi sent pura estètica”, ha assenyalat el portaveu de CiU que ha demanat que no es posi com a excusa el fet que es tracta d'una societat anònima esportiva. “No oblidem que l'Ajuntament té un percentatge i que això no té perquè ser un problema”, indica.

Alhora recorda que fa uns dies que el club ha posat en marxa la campanya #teneCESitamos amb l'objectiu de recavar fons per al club que es troba en preconcurs de creditors. “Des de l'Ajuntament cal que recolzem aquesta iniciativa i que animem a les entitats econòmiques de la ciutat perquè en prenguin part”, apunta Rossinyol.

Entre les solucions que CiU planteja, Rossinyol s'ha referit a la possibilitat de perdonar a l'entitat els interessos del deute que té contret amb l'Ajuntament o fer una moratòria perquè aquest es pagui més endavant, “quan la situació estigui més equilibrada”. Així mateix recorda que hi ha altres Ajuntaments com els de Reus, Tarragona o Lleida, que també ajuden els seus equips de futbols i intervenen a través de subvencions.

Per la seva banda, el regidor d'Unió, Toni Font, ha recordat que igual que Sabadell té patrimoni industrial i cultural, aquesta entitat també forma part de la ciutat i té una història: “No podem permetre que ara que passem temps modestos desaparegui, la ciutat s'hi ha de bolcar per salvaguardarla”, afirma.