Trànsit posa en marxa dos nous radars per tram a la C-58

Es troben situats al carril BUS-VAO | El sistema de control de la velocitat mitjana se situa en els dos sentits i permetrà es controlarà la velocitat per augmentar la seguretat de la infraestructura

NacióSabadell
20 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:22h
Accés al carril Bus-Vao des de Cerdanyola del Vallès.
Accés al carril Bus-Vao des de Cerdanyola del Vallès. | Trànsit
El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament a partir d'aquest divendres dos radars per tram al carril bus-VAO de l'autopista C-58, un en cada sentit de la marxa. La instal·lació d’aquest sistema de control de la velocitat mitjana en aquesta via destinada principalment a la circulació de transport públic i vehicles amb alta ocupació té l’objectiu d’augmentar la seguretat de la infraestructura i la dels usuaris que la utilitzen.
 
Al setembre de 2014 es va modificar el model d’operativitat del carril bus-VAO amb l’obertura bidireccional i permanent i es va establir el límit de velocitat a 90 km/h. Davant les característiques viàries específiques d’aquesta infraestructura es fa necessari controlar sistemàticament la velocitat dels vehicles atès que  augmenta el risc d’accidentalitat greu amb topades frontals.
 
Aquests cinemòmetres, com la resta de radars de tram en funcionament, estan dotats d’uns lectors de matrícula a través del quals es calcula el temps que tarda un vehicle a recórrer el tram controlat per tal de determinar si s’ha superat el límit màxim de velocitat permès. Els punts de control estan ubicats a l’altura de Montcada i Reixac i avui comencen a funcionar després d’un període de proves del sistema.
 
Entre els mesos de gener i abril d’aquest 2016, han circulat una mitjana diària de 7.500 vehicles pel carril bus-VAO, un 20% més que en el mateix període de l'any passat. En aquests primers quatre mesos d’enguany han circulat cada dia 570 autobusos i gairebé 7.000 cotxes i motos.