El Parlament es compromet a construir l'IES Can Llong de Sabadell

Es farà en funció de la "disponibilitat pressupostària" | L'AMPA del barri de Can Llong en fa una valoració positiva però adverteix que "el més important és que aquesta voluntat és materialitzi"

Redacció
18 de maig del 2016
La Comissió d’Ensenyament al Parlament ha aprovat per unanimitat una resolució sobre els edificis definitius de l’Institut de Can Llong i l’Escola Virolet, que situa la materialització dels dos equipaments una mica més a prop. La proposta insta el Govern a prioritzar la construcció de l’institut als terrenys cedits per l’Ajuntament de Sabadell. Segons el text, l’encàrrec del projecte s’hauria de materialitzar el curs vinent i l’edifici s’hauria de començar a construir el curs 2017‐2018, en funció de la disponibilitat pressupostària. Així mateix, la proposta inclou programar la construcció de l’edifici de l’Escola Virolet.

Aquesta resolució arriba després que la Comissió d’Ensenyament rebés els representants de la Comissió Institut Can Llong constituïda a principis d’aquest mes de maig i que treballa per agilitar la construcció dels edificis definitius de l’Escola Virolet i de l’institut de secundària de Can Llong. La integren associacions de mares i pares del barri, representants de tots els grups municipals a l’Ajuntament i de la Plataforma Sabadell per l’Educació Pública.

La resolució aprovada comporta, així mateix, garantir a l’Institut les instal∙lacions temporals suficients i adequades per al curs vinent. En aquest sentit, es contempla la ubicació de les aules específiques (taller i laboratori) amb la corresponent dotació als actuals mòduls prefabricats; garantir que els mòduls necessaris per a les noves aules, incloses les específiques, estiguin construïts i completament dotats abans de l'inici del curs escolar 2016‐2017, i ampliar i habilitar el pati de l'institut fins al límit màxim que permeti el terreny.

Alhora, i pel que fa als dos equipaments educatius, la resolució inclou el manteniment d’un calendari de negociacions en el marc de la Taula Mixta de planificació entre la Generalitat i l’Ajuntament, que faci el seguiment i permeti mantenir informada la comunitat educativa.

Valoració positiva

La representant de les AMPA del barri de Can Llong, Pilar Gómez, afirma que valoren positivament "que tots els partits amb representació a l’Ajuntament i al Parlament de Catalunya reconeguin la necessitat de construir l’institut del barri i l’Escola Virolet i que manifestin el compromís de fer‐ho possible". Tanmateix, indica que el més important "és que aquesta voluntat es materialitzi amb una partida pressupostària i els nous edificis es facin al més aviat possible".