Antoni Balmón i el responsable del PSC a Sabadell, testimonis pel cas Mercuri

Es tracta de la peça 31 que investiga contractacions irregulars al Consorci de Residus del Vallès Occidental | També estan cridats a declarar dos regidors del PSC a Sabadell en qualitat de testimonis

NacióSabadell
18 de maig del 2016
Actualitzat el 19 de maig a les 10:21h
El secretari de coordinació institucional del PSC, Antoni Balmón, i el president de la comissió gestora del PSC a Sabadell i exalcalde de Badia del Vallès, José Luís Jimeno, compareixeran en qualitat de testimonis per la peça 31 del cas Mercuri. La investigació se centra en un presumpte delicte de tràfic d’influències al Consorci de Residus del Vallès Occidental. En total passaran pels Jutjats de Sabadell 14 testimonis relacionats amb aquesta peça, entre els quals s’hi troben dos regidors del PSC a Sabadell. També estan citats en qualitat d’investigats l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, l’exgerent del Consell Comarcal, Paco Fernández, i dos tècnics d’aquests ens.
 
Els dies 8, 9 i 10 de juny passaran pels Jutjats de Sabadell un total de 14 testimonis i i 4 investigats per la peça 31 del cas Mercuri que investiga contractacions irregulars al Consorci de Residus del Vallès Occidental.
 
Entre els testimonis s’hi troben el secretari de coordinació institucional del PSC, Antoni Balmón, el president de la comissió gestora d’aquest partit a Sabadell i exalcalde de Badia del Vallès, José Luís Jimeno, els regidors del PSC a Sabadell Ana María Carrasco i Cristian Sánchez, la parella de Manuel Bustos, Montse Costa, l’exalcaldessa de Polinyà i expresidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza, i diversos tècnics i administratius vinculats a aquest ens o a l’Ajuntament de Sabadell.
 
Pel que fa als investigats, compareixeran l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, l’exgerent del Consell Comarcal, Paco Fernández, i dos tècnics de l’organisme supramunicipal. Aquesta és una peça per la qual tant el Consell Comarcal com el Consorci de Residus s'han personat com acusació particular.
 
Més declaracions, ara a Terrassa
 
Manuel Bustos, Paco Fernández, una exregidora de Cerdanyola del Vallès retirada ja de la política, una tècnica del Consell Comarcal i una administrativa d’aquest ens també passaran pels Jutjats de Terrassa a finals d’aquest mes de maig per donar explicacions sobre un presumpte delicte de malversació de fons públics en aquest cas. Tots ells compareixeran en qualitat d’investigats.
 
Entre d’altres qüestions, Bustos haurà de justificar un viatge a Sevilla que va fer per participar en el Congrés del PSOE que es va celebrar el febrer de 2012, viatge que hauria finançat amb diners procedents de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) quan n’era president.