Google permet visitar des de casa 24 museus catalans

Google Street View incorpora 12 centres d'interpretació catalans i 12 més durant els propers mesos | El director d'Arxius i Museus de la Conselleria de Cultura celebra l'increment de visitants fins als 22,46 milions

Funcionament del Google Art Project
Funcionament del Google Art Project | Google Art Project
Redacció
18 de maig del 2016

Un total de 24 museus catalans s'han sumat al projecte Google Art Project, un projecte que permet mostrar les seves col·leccions i recorreguts en línia, afegint-se als ja participants Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), Episcopal de Vic i Fundació Rafael Masó, a més de 17 monuments catalans presents en Google Street View.

Ho han anunciat aquest dimarts en motiu del Dia Internacional dels Museus, on el director d'Arxius, Museus, Biblioteques i Patrimoni de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, Jusèp Boya, ha afirmat que els museus catalans van rebre l'any passat 22,46 milions de visitants, respecte als 20,27 milions de l'anterior.

En aquest sentit, Boya ha assegurat que l'increment denota que els museus comencen a registrar "brots verds" després dels ajustos soferts des del 2008. A més, ha avançat que una aprovació dels pressupostos de la Generalitat suposaria una injecció de quatre milions extra a aquestes institucions, que reben actualment 30 milions en inversions directes.
 

MNAC des de Google Art Project. Foto: Google Art Project


Nous museus en línia

Els museus consultables són el Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, la Fundació Joan Abelló de Mollet del Vallès (Barcelona), la Fundació Pau Casals del Vendrell (Tarragona), el Museu d'Art Modern de Tarragona, el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya de Terrassa (Barcelona), el Museu Cau Ferrat, el Palau Maricel i el Museu Romàntic de Sitges.

Del conjunt d'institucions noves anunciades, una dotzena es poden consultar des d'aquest dimarts, i l'altra dotzena s'hauran incorporat a la plataforma en una segona fase que podria culminar a final d'aquest any, ha dit el director de l'Àrea de TIC de la Conselleria de Governació, Lluís Anaya.
 

Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú Foto: Google Art Project


114 museus i 377 col·leccions

Catalunya té 114 museus registrats i 377 col·leccions obertes al públic, dels quals la gran majoria són de titularitat pública i amb un cost mitjà d'entrada de 2,97 euros, si bé el màxim import és de 23 euros i el més baix d'1,5.

Boya ha posat l'accent en les 3.913 activitats educatives desenvolupades als museus catalans que atresoren 7.464.117 objectes patrimonials, dels quals 1,9 milions estan declarats Bé Cultural d'Interès Nacional.