Puigdemont encoratja Sabadell a esdevenir una peça clau en matèria industrial

El president de la Generalitat diu que farà costat a la ciutat perquè desenvolupi aquest paper en el futur Estat català | Ha visitat la localitat amb motiu de la tercera Jornada Economia Industrial Primavera 2016 que acull la Fundació per la Indústria

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez | Juanma Peláez
Norma Vidal
17 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:44h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha compromès a fer costat a Sabadell en la seva voluntat de tornar a esdevenir una peça clau en matèria industrial al futur Estat català i situar-se en el centre del debat sobre la quarta revolució industrial. Així ho ha assegurat en la visita institucional que ha dut a terme aquest dimarts a l'Ajuntament de la vila, just abans de prendre part en la tercera Jornada Economia Industrial Primavera 2016 que se celebra a la Fundació per la Indústria de la capital vallesana. 

"Sóc a Sabadell pocs dies després d'haver visitat Londres i de veure que al cor de la City hi ha l'empremta d'arrel industrial econòmica associada al nom de Sabadelll amb la Sabadell House", ha explicat el president de forma anecdòtica. En aquesta línia ha recordat que aquest dimarts participa en unes jornades que posaran sobre la taula la qüestió de situar Sabadell en el debat de la quarta revolució industrial: "Com a president em comprometo a fer costat a Sabadell perquè mantingui sempre aquesta emprempta en el futur estat català", ha dit. 

Per la seva banda, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha recordat que aquesta és una ciutat d'arrel industrial i que l'objectiu de l'executiu actual és treballar per recuperar la posició de lideratge que ostentava anys enrere. "Seguirem treballant per anar construint aquesta prosperitat des de darrera de Barcelona, des de la zona més exportadora i productiva del país", ha indicat. 

Així mateix ha advertit que els països formats i industrials tenen més possibilitats perquè són més resistents davant les situacions d'incertesa econòmica: "Aquí a Sabadell i la resta de ciutats dels vallesos estem disposats a liderar-ho conjuntament amb els agents econòmics i socials", ha apuntat.

Puigdemont i Fernàndez ja van mantenir una trobada el passat mes d'abril en què l'alcalde va traslladar al president algunes de les principals preocupacions de la localitat com el soterrament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), o les mancances en matèria educativa o en matèria sanitària.

"Un tema cabdal que vam estar parlant era com resoldre el tema de l'Hospital Parc Taulí i divendres passat vam poder anunciar amb el conseller Comín que ho hem pogut resoldre", ha comentat el batlle sabadellenc. Fernàndez ha explicat que l'activitat externalitzada de la Clínica del Vallès l'absorbirà el Taulí i amb ella aniran els treballadors i que per resoldre el col·lapse de les urgències d'aquest centre l'Ajuntament avançarà 4,1 milions d'euros per construir dues noves plantes. 

El president ha signat el llibre d'honor de la ciutat i ha rebut el programa dels actes que se celebren a Sabadell per commemorar el 30è aniversari de la mort de Pere Quart i també dos llibres relacionats amb aquest poeta local.