Homs va a les primàries amb els suports de Carles Puigdemont i Neus Munté

L'actual portaveu de DL al Congrés anuncia que vol fer "la campanya més convergent" per als comicis espanyols del 26 de juny | L'etiqueta #AraHoms recull a Twitter les adhesions a la seva candidatura

Francesc Homs, al Congrés dels Diputats
Francesc Homs, al Congrés dels Diputats | Europa Press
Redacció
17 de maig del 2016
Actualitzat el 18 de maig a la 13:04h
Quan falten només cinc dies per al superdissabte electoral de Convergència Democràtica, el precandidat Francesc Homs afronta les primàries internes amb suports molt rellevants com el del president del Govern, Carles Puigdemont, la vicepresidenta Neus Munté, la consellera de Governació Meritxell Borràs, i d'altres càrrecs influents dins del partit, com la portaveu i diputada Marta Pascal, l'exconseller i exsenador Clèries, i càrrecs municipals com l'alcaldessa de Vic, Anna Erra. Homs va ser proposat per CDC d'Osona a l'assemblea celebrada dilluns passat.

A la xarxa Twitter, amb l'etiqueta #araHoms –que és el seu lema de campanya- es recullen les adhesions que aposten per la continuïtat d'Homs al davant de la candidatura de CDC al Congrés dels Diputats en les eleccions espanyoles del proper 26 de juny. El dirigent de CDC Jordi Turull és un altre dels suports potents amb què compta Homs. D'altres noms molt coneguts són els de Miriam Nogueras, Miquel Buch, Albert batalla, Meritxell Roigé, Ferran Bel o Jordi Cuminal.

Enfront de Francesc Homs, hi apareix l'advocada i veterana militant convergent Sílvia Requena, que aixeca la bandera de la renovació i de les bases enfront del que ha definit com l'"establishment", que personifica en Francesc Homs.

El fins ara portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés ha avançat que de cara als comicis del 26 de juny faran "la campanya més convergent", en la qual es bolcaran tots els quadres i militants del partit, començant pel president de la Generalitat Carles Puigdemont i el seu antecessor Artur Mas. "Convergència té una base social molt important a Catalunya. Farem una campanya amb els nostres alcaldes i regidors. Serà una campanya on mobilitzarem tots els actius convergents", ha explicat en una entrevista d'Europa Press.

Segons Homs, serà una campanya molt compromesa amb el procés independentista i vendran els seus vots "a preu d'or" si se'ls busca per pactar, i ha destacat la necessitat de ser present a les Corts per defensar els interessos de Catalunya mentre no sigui independent. També ha argumentat que la decisió de fer una campanya molt convergent lliga amb la voluntat de crear un nou partit –si és l'opció que s'imposa aquest dissabte 21 en què també se celebren primàries-, sobre la "base sòlida" que manté Convergència.

"No ho podrem fer sobre un foc nou, deixant al marge CDC. Això només ho podrem fer si tenim una cosa sòlida, una CDC ben situada", ha apuntat Homs, fet que els permetrà afrontar també un segon semestre de l'any complex. En referència als compromisos de referèndums anunciats per Pedro Sánchez a Barcelona, Homs assenyala que "els catalans es mereixen compromisos i no gestualitat per part dels socialistes", i ha s'ha planyut que s'oposin un altre cop a la celebració del referèndum d'independència.