La 20ena edició de Medievàlia tanca amb 35.000 visitants

L'escenificació de la compra de Sabadell per part de la reina Elionor de Sicília ha estat una de les propostes més destacades | L'organització es planteja repetir la coordinació artística a càrrec de El Ciervo

Dos guerrers lluiten a Madievàlia
Dos guerrers lluiten a Madievàlia | Juanma Peláez
Norma Vidal
17 de maig del 2016
Un total de 35.000 persones han participat en la vintena edició de Medievàlia. La fira, que s'ha instal·lat al voltant del Mercat Central, ha aconseguit mantenir el mateix volum de visitants que edicions anteriors tot i la pluja i el fet que coincidia amb la celebració de la Segona Pasqua. Així ho ha assegurat el president d'Amics de Medievàlia, Miquel Gumí, que ha explicat que una de les propostes que va aglutinar més públic va ser la recreació de quan la reina Elionor de Sicília va comprar la ciutat de Sabadell a càrrec de El Ciervo. 

"El balanç global és molt positiu, s'ha mantingut una xifra d'assistents similar a la d'altres anys i les innovacions que hem introduït han tingut molt d'èxit", ha assegurat Miquel Gumí que ha destacat l'espectacle teatral sobre la reina Elionor coordinat per El Ciervo: "Aquest experiment ha sortit molt bé perquè El Ciervo va encarregar-se de tota la part artística i va agradar molt, la plaça del poble estava plena i la gent va veure tota la proposta sencera", ha indicat. En aquest sentit assegura que de cara a futures edicions tractaran de repetir l'experiència d'oferir un muntatge central i mantenir el paper d'aquesta entitat teatral. 

Així mateix ha assegurat que també van tenir bona acollida les visites al Museu d'Història i l'actuació de les Bruixes del Nord: "La vessant més didàctica de Medievàlia que hem volgut potenciar aquest 2016 sembla que ha agradat molt perquè moltes persones acudien al punt d'informació per preguntar sobre la història de la compra de la ciutat, les visites al museu o es miraven el plànol antic de la vila", explica. 

Gumí també s'ha referit a la pluja que va fer la guitza a la fira en alguns moments de dissabte i diumenge, tot i que advertit que en tractar-se de precipitacions molt lleus no van malmetre les parades ni afectar massa pel que fa a visitants. 

Absència de burros

Les passejades en burros que s'han ofert en anteriors edicions de Medievàlia no han estat presents aquests 2016. Tot i que la proposta figurava en el programa els visitants van trobar-se que aquesta activitat no hi era. Segons ha explicat Gumí, a última hora l'Ajuntament va notificar a l'organització que el conseller de Sanitat no havia signat els permisos pertinents. "Ens ha sabut greu que ens hagin avisat tan tard perquè l'activitat ja apareixia en el programa, confiem que de cara properes edicions pugui recuperar-se", ha apuntat.