La processó de la Mare de Déu clou la romeria del Rocío a Torrebonica

Aquest dilluns s'ha posat punt i final a tres dies a la trobada de germandats rocieres a Can Petit

Processó de la Mare de Déu a Terrassa
Processó de la Mare de Déu a Terrassa | Cristóbal Castro
Redacció
16 de maig del 2016
Aquest dilluns, s'han donat per finalitzats els actes de la Romería del Rocío amb una primerenca Missa de l'Alba i la processó de la Mare de Déu per tot el recinte. Milers de persones han participat de la missa oficiada per Juan Carlos Montserrat, rector de l'església de Sant Martí, i cantada pel cor de l'Hermandad de Nuestra Señora del Vallès.

Amb aquest acte es clou una celebració que ha omplert al llarg de tres dies de tradició, devoció i fervor religiós els terrenys de Can Petit, de la mà de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) i les germandats rocieres. La festa ha tingut de tot, sol i pluja, i sobretot alegria. Ni el fang ni les tamborinades han pogut amb la gran trobada que ha omplert de colors, de vestits tradicionals, de música i casetes Can Petit i la zona nord del municipi egarenc. 

La matinada de dissabte van començar a arribar les carretes per la Via Verda de Torrebonica i altres camins fins al recinte assignat, on ja estava instal·lada l'ermita amb la imatge de la Mare de Déu del Rocio, portada des de la parròquia de Sant Martí, a Cerdanyola. Dissabte a la tarda es va desfilar davant de la imatge per ordre d'antiguitat de les entitats i amb els seus "simpecados" corresponents a més dels ornaments habitual de la romeria. Diumenge va ser el torn de la missa rociera i Rosari de l'Aurora, amb tots els fidels proveïts de torxes. 

La Romeria del Rocio s'ha celebrat anteriorment a Santa Perpètua de Mogoda, Montmeló i Montcada i Reixac. Participen en l'actual edició 23 germandats rocieres, una vintena d'associacions, quinze entitats sòcies de FECAC i altres grups no adscrits a la Federació.