Terrassa farà una enquesta per saber les necessitats d'espais d'estudi nocturn

Ho fa a pocs dies que la Zona Hermètica de Sabadell tanqui portes | Consistori i estudiants han acordat mantenir el diàleg en aquest projecte

Redacció
14 de maig del 2016
Actualitzat el 17 de maig a les 10:52h
A pocs dies perquè la Zona Hermètica de Sabadell baixi persianes de manera definitiva (en principi), ja hi ha qui s'ha posat les piles i que fins i tot en podria treure rèdit. En aquest sentit, l’Ajuntament de Terrassa posarà en marxa una enquesta ciutadana com a nou pas endavant en el procés de disseny d’un servei d’espais d’estudi nocturn. Responsables tècnics del servei d’Universitat s’han reunit amb representants dels estudiants per copsar les seves necessitats i inquietuds i han acordat col·laborar en aquesta enquesta.

A la trobada, que va tenir lloc ahir dijous, es van recollir les aportacions dels delegats dels estudiants universitaris assistents i es van posar les bases per continuar treballant d’acord a les necessitats dels estudiants i tancar un calendari de reunions estable i que permeti continuar avançant mantenint un diàleg fluid entre totes les parts implicades. En aquesta mateixa reunió es va presentar als estudiants la iniciativa municipal de fer una enquesta online per conèixer amb més detall quines són les necessitats dels diferents col·lectius susceptibles de convertir-se en usuaris d’un servei d’espais d’estudi (universitaris, estudiants de secundària, FP, etc).

La proposta va ser molt ben rebuda pels representants de l’alumnat, que van expressar el seu compromís per participar de forma activa en la seva elaboració i difusió, prevista per principis del curs vinent. L’enquesta realitzada entre els usuaris que van visitar la BCT en horari nocturn durant la prova pilot del passat mes de gener va revelar que el perfil d’aquests usuaris no era estrictament universitari, i que cada col·lectiu requereix d'un calendari d'estudi diferent.

Una gran enquesta online que abasti tot el ventall d’usuaris ajudarà a determinar amb més precisió les característiques que haurà de tenir el servei. L’Ajuntament de Terrassa continuarà avançant en el projecte de creació d’espais destinats als estudiants en constant diàleg amb els diferents agents implicats, especialment amb l’UPC com a universitat amb una major implantació a la ciutat.

L’objectiu del servei d’Universitat és planificar de la forma més adequada el servei en estreta col·laboració amb l’UPC, optimitzant recursos i reduint la despesa pública. La mateixa UPC ha programat també una prova pilot amb l’obertura de la biblioteca del Campus de Terrassa en horari nocturn i de caps de setmana del 28 de maig al 27 de juny, per tal de poder valorar quina és la resposta dels usuaris al servei que ofereixen i observar possibles canvis de tendència en el col·lectiu d’estudiants. Aquesta prova pilot serà útil també per disposar de més informació de cara a no duplicar horaris, esforços i despeses identificant de forma clara els usuaris finals del servei per poder adequar-lo a les seves necessitats.