Sorpresa i indignació davant l'anunci que Sabadell invertirà 4 milions per millorar el Taulí

El PSC i PP asseguren que és lamentable que els veïns de Sabadell hagin de finançar un àmbit que és competència de la Generalitat | Retreuen que els diners no s'utilitzin per millorar la ciutat | CiU ho veu com una "oportunitat" per millorar el servei sanitari a la localitat

Norma Vidal
13 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:06h
El PSC i el PP a l'Ajuntament de Sabadell s'han mostrat “sorpresos i indignats” davant l'anunci que l'equip de govern avançarà 4 milions d'euros per habilitar dues plantes del l'Hospital Parc Taulí i ajudar a desencallar l'Expedient de Regulació d'Ocupació que afecta 109 empleats de la Clínica del Vallès. Les formacions no acaben d'entendre quin és l'origen d'aquesta partida i critiquen que en cas que l'Ajuntament disposi d'un romanent aquest s'utilitzi “per finançar la Generalitat”. Per la seva banda, CiU ha afirmat que es tracta d'una "oportunitat" per millorar el servei sanitari a la localitat. 

“Ens sobta molt que l'Ajuntament pugui afrontar una despesa de 4 milions d'euros que és una part molt important del pressupost municipal”, ha assegurat el portaveu del PSC, Josep Ayuso, que s'ha preguntat si el govern sabadellenc té competències i legitimitat per intervenir en un àmbit que és responsabilitat de la Generalitat. 

Per la seva banda, el portaveu popular, Esteban Gesa, ha assegurat que està “indignat” i que troba “lamentable” que el govern de Sabadell hagi de ser qui faci préstecs a la Generalitat: “Entenem que l'alcalde es vegi obligat a fer mèrits amb els seus companys de partit, però no amb els diners dels ciutadans de Sabadell “, ha retret Gesa.

Alhora ha criticat "que per netejar les vergonyes de la Generalitat es jugui amb els veïns i veïnes de Sabadell”. En aquest sentit ha advertit que "la Generalitat té moltes portes tancades per buscar finançament i ara sembla que els municipis dirigits pels mateixos partits que la Generalitat hauran de ser els bancs d’aquesta”.

A més, ha considerat que si hi ha superàvit a les arques municipals aquests diners haurien d'emplear-se per millorar l'estat de places, carrers, parcs i jardins de molts barris que estan en males condicions.

Les dues formacions han coincidit a recordar que la Generalitat ja deu a l'Ajuntament 17 milions d'euros i que amb aquests 4 la xifra ascendirà a 21. 

CiU ho veu com una oportunitat

El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha afirmat que veu aquest moviment del govern local com "una oportunitat per millorar el servei sanitari a la ciutat". Rossinyol ha apuntat que quan es parla d'un servei bàsic com és la sanitat és "poc intel·ligent entrar a discutir de qui és competència que". Així, ha dit que si aquesta aportació municipal ha de servir per desencallar la situació cal fer-la. Amb tot, ha considerat que caldrà tenir un "compte corrent obert amb la Generalitat" per assegurar que aquest import retorni tal i com s'ha acordat.