Junqueras diu que la rebaixa de l'IRPF a rendes baixes i mitjanes es cobriria amb l'impost bancari

El vicepresident del Govern nega que plantegi un augment a les rendes altes per equiparar la falta d'ingressos | Carrega contra Madrid per privar la Generalitat de poder desenvolupar les polítiques pròpies en matèria econòmica

Oriol Junqueras, en la visita a l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez
Oriol Junqueras, en la visita a l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez | Juanma Peláez
Redacció
12 de maig del 2016
Actualitzat el 17 de maig a les 10:50h
El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, assegura que la rebaixa del tram de l'IRPF per a les rendes mitjanes i baixes es podria equiparar "pràcticament íntegrament" amb els diners que la Generalitat ingressaria amb l'impost sobre dipòsits bancaris. És per això que carrega contra l'actitud del govern espanyol de privar la Generalitat de prendre decisions que donin màniga ampla a l'hora de destinar els recursos generats pels ingressos.

El vicepresident català, que aquest migdia ha visitat Sabadell, ha destacat que l'objectiu del Govern és rebaixar la pressió sobre les rendes mitjanes i baixes, però que això en cap cas s'ha vinculat a un increment de la pressió sobre les rendes més altes. "Si poguéssim cobrar l'impost sobre dipòsits financers podríem cobrir pràcticament íntegrament la rebaixa", ha expresat Junqueras.

És per això que ha carregat contra el govern espanyol: "Si el govern central no boicotegés totes les propostes del Govern de Catalunya, només amb l'exemple dels dipòsits bancaris es compensaria la rebaixa", ha afegit. 

De la mateixa manera, ha xifrat en prop de 650 milions d'euros l'import que suposaria ingressar els diners corresponents a aquest import, i que sufragaria la diferència d'ingressos amb les rendes mitjanes i baixes.