El Museu d'Art homenatja el Bestiari de Joan Oliver

Presenta ​dos dibuixos originals per al Bestiari creats per Xavier Nogués

Redacció
19 de maig del 2016
El Museu d'Art homenatja la publicació Bestiari de Joan Oliver, Pere Quart, en el marc del programa d'activitats que Sabadell està dedicant aquest autor en el marc del trentè aniversari de la seva mort. L'equipament presenta dos dibuixos originals per al Bestiari de Xavier Nogués dintre de la proposta Descobreix la Joia del Museu del Dia Internacional dels Museus, juntament amb la resta de peces originals localitzades fins a dia d'avui. A la mostra, que es pot visitar fins el 17 de juliol, també es podrà veure una primera edició del Bestiari, de l'any 1937, i una selecció d'edicions posteriors.

Els dos dibuixos que centren la mostra són el Diplodocus i el Pingüí, que el Museu conserva a les seves col·leccions, procedents del darrer despatx que Joan Oliver ocupava en el domicili de Travessera de les Corts, de Barcelona; allà s'hi traslladà cap als anys setanta, procedent del pis matern de Via Augusta - Gal·la Placídia, que ocupà de retorn del seu exili l'any 1948.

Aquestes dues obres de Xavier Nogues es presenten acompanyats de la resta de dibuixos originals localitzats, fins a dia d'avui, que el pintor va fer per il·lustrar el Bestiari. Concretament són 11 obres més: Cérvol, Conill, Ase, Zebra, Vaca suïssa, Ós blanc, Girafa, Papagai, Griva morta, Tortuga i Arna, tots ells  fets c. 1937, amb ploma o llapis grafit sobre paper, procedents del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Aquest és considerat el bestiari contemporani més destacat de les lletres catalanes, el poeta beu d'un dels gèneres de tradició medieval més reconegut per fer una sàtira del món que ens envolta a partir del seu enginy descrivint la nostra fauna.