ADENC planteja protegir el Parc Grípia Ribatallada entre Sabadell i Terrassa

L'entitat posa en valor les qualitats medi ambientals que hi ha a la zona

El Parc Agrari de Sabadell forma part de l'espai
El Parc Agrari de Sabadell forma part de l'espai | Juanma Peláez
Redacció
12 de maig del 2016
L'associació ecologista ADENC planteja com a nou repte de l'entitat desenvolupar la protecció del projecte del Parc Grípia Ribatallada. Es tracta d'un espai que es troba entre els municipis de Sabadell i Terrassa, i el posen com exemple de model de defensa agroforestal.

Aquest espai verd forma part d'una part del Parc Agrari del Vallès i de l'Anella Verd de Terrassa, però fins ara no s'ha considerat tot aquest espai en conjunt com a tal. Amb tot, l'ADENC i el GPNAT han posat en marxa el projecte del Parc Grípia Ribatallada, per donar nom, reconèixer aquest espai i començar a impulsar actuacions de conservació i defensa d'aquest territori.

La zona es caracteritza per barrejar el paisatge agrari, amb camps, alguns horts i cases, boscos i alguns elements urbans, però la particularitat és el fet que està solcat per un munt de rierols. Les entitats impulsores, els voluntaris i altres persones o col·lectius que vulguin participar començaran a treballar amb propostes i accions per millorar la qualitat d'aquest territori.

"Aquest ha de ser un projecte per a superar el distanciament entre les dues capitals del Vallès, per poder treballar per un espai comú i compartit, i dinamitzar accions de cooperació entre els cinc municipis responsables d'aquest àmbit", assenyala l'ADENC en un comunicat. L'objectiu final d'aquest projecte és que el Parc Grípia Ribatallada sigui una realitat, un Parc agrícola i forestal i espai d'oci responsable i respectuós amb l'entorn.

"Volem que sigui un espai emblemàtic del Vallès on es conservi el seu patrimoni forestal, agrícola, de masies, torrents i espais naturals amb bona qualitat ambiental", conclouen.
 

Camps de blat al Parc Agrari de Sabadell. Foto: Juanma Peláez