El Tallaret cerca 8.000 euros a través d'una campanya de micromecenatge

L'objectiu és aconseguir finançament per iniciar les obres bàsiques d'adequació de la sala social | Les persones que hi participin obtindran un servei a canvi de la seva donació

Redacció
11 de maig del 2016
El Casal Popular de La Creu Alta, El Tallaret, ha posat en marxa una campanya micromecenatge per aconseguir 8.000 euros en 44 dies. La via serà la plataforma de Totsuma.cat i les persones que hi participin donant diners obtindran a canvi una recompensa. L'oferta de recompenses és molt diversa i abasta des d'un taller de català o guitarra fins les gestions per a un divorci. Els diners recaptats es destinaran a iniciar les obres de la sala social, futur bar i espai de dinamització cultural, a l'antiga botiga de Les Llanes.

La quantitat de diners que es vol aconseguir és només una petita part del global del projecte (115.000) que s'han demanat a la cooperativa de crèdit Coop57. Però es tracta d'una part econòmica essencial per a obrir un dels espais més importants per al casal.

El casal ha arribat a aquest punt després de quatre anys de negociació amb l'administració per aconseguir la cessió digne d'un espai abandonat. Aquesta entitat es farà càrrec de les despeses de manera autogestionada i gràcies al suport i aportacions dels membres de l'assemblea i socis, col·lectius del projecte i altres col·lectius afins.

Recompenses per a tots els gustos

Les persones que participin en aquesta campanya obtindran a canvi recompenses. L'oferta és àmplia i original: tallers de llengua de signes catalana, guitarra flamenca, dibuix, cuina, swing, horticultura; àpats a diferents restaurants d'arreu dels Països Catalans (València, Reus, Barcelona, Sabadell, Molins de Rei...); llibres, visites guiades, rutes històriques, un quadre de La Creu Alta o una sessió de massatges. Les més originals són una traducció a l'anglès del currículum, les gestions per a un divorci i una "festa major a mida" a càrrec de les entitats de cultura popular i lleure de La Creu Alta.

El límit del repte és el 19 de juny. Durant aquest temps, El Tallaret anirà difonent les recompenses i explicant evolució del projecte al blog del propi portal a Totsuma.cat.