La Festa Major, en mans dels sabadellencs

L’Ajuntament engega un procés participatiu per repensar el model de la cita | Es debatran les propostes i es potenciaran els punts forts

Redacció
06 de maig del 2016
Diables amb toxes davant de l'Ajuntament
Diables amb toxes davant de l'Ajuntament | Juanma Peláez
El procés participatiu de la Festa Major de Sabadell per al 2017 entra en la segona fase, deixant en mans de la ciutat el model que l'ha de definir. Serà amb la convocatòria de quatre jornades temàtiques obertes a totes les entitats i persones interessades. L’objectiu se centrarà en la revisió i aprofundiment de la jornada de treball que va tenir lloc el passat 5 de març i en l’avenç en el disseny del model de la celebració.

Les jornades temàtiques seran les següents. En primer lloc, Valors, funcions i relat de la Festa Major, el dijous 12 de maig, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Vapor Badia amb el ponent: Jordi Grané. En segon lloc, Programació i espais de la festa amb dues sessions a l’Institut Pau Vila. La primera de presentació d’experiències, el dimecres 25, a les 7 de la tarda, i la segona, exposició de la síntesi d’experiències i debat, el dijous 26 de maig, a les 7 de la tarda. En tercer lloc, Elements de gestió: organització i recursos, el dissabte 11 de juny, a 2/4 de 10 del matí, al Centre Cívic de Cal Balsach amb presentació d’experiències i debat en grups. I, finalment, Comunicació i avaluació, el dimecres 29 de juny, a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart, amb presentació d’experiències i debat en grups. 

El procés participatiu que es proposa s’emmarca en la voluntat del Govern municipal de generar espais de reflexió, opinió i consens sobre diversos aspectes d’interès ciutadà. Se suma, per tant, als processos similars engegats fins ara: el procés de consulta i validació “Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat” i l’auditoria ciutadana “Posem llum a l’Ajuntament”.
 

Castell de focs de la Festa Major 2014. Foto: Juanma Peláez