El PP tapia una casa abandonada a Merinals que genera malestar

Asseguren que des de fa vuit anys s’hi esmuny tot tipus de gent que embruten, consumeixen droga i roben | L’acció s’ha dut a terme sense cap tipus d’autorització ni del banc propietari ni de l’Ajuntament

Esteban Gesa posant maons a la porta de l'immoble
Esteban Gesa posant maons a la porta de l'immoble | PP
Albert Segura
06 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:18h
El Partit Popular ha pres la iniciativa aquest matí, juntament amb un grup de veïns de Merinals, de tapiar una casa que asseguren que hi freqüenten tot tipus de gent per beure, fer les seves necessitats, drogar-se i robar, entre d’altres coses. El regidor Esteban Gesa ha estat l’encarregat de posar maó sobre maó en col·laboració amb altres representants del moviment veïnal de la zona, acció que s’ha fet sense autorització del propietari, el BBVA, ni de l’Ajuntament.
 
Es tracta d’un immoble format per una planta baixa i un primer pis, amb un bar. La última dona que hi va viure va vendre’l fa 8 anys a un constructor que per motius econòmics no va poder dur a terme les obres previstes, i va quedar en mans de l’entitat bancària que avui és BBVA. "Els veïns van recollir firmes el 2014 i van demanar explicacions a l'Ajuntament", recorda Gesa.
 
“Hem demanat en reiterades ocasions a l‘Ajuntament que hi fes alguna cosa, però sempre ens han dit que es faria i mai no s’ha fet res”, explica Pilar Yáñez, veïna del carrer. En aquest sentit, assegura que com que la casa connecta amb els patis interiors de les cases, és freqüent que saltin de pati en pati, i fins i tot han entrat en alguna casa a robar.
 
Fins aquest matí, la porta de l’immoble era oberta, oferint una imatge plena de brutícia que a partir d’ara dormirà darrera d’una paret de maons. Gesa assegura que aquest és només un dels moltíssims casos que es repeteixen en diferents barris de Sabadell, motiu pel qual demana a l’Ajuntament que actuï per evitar que es repeteixin situacions violentes com les que diu que han viscut els veïns del carrer Tenerife.