Avui fa un any de l'inici de la campanya més oberta de la història de Sabadell

Els partits van fer la tradicional enganxada de cartells el 7 de maig de 2015 | Les cares noves imperaven en la propaganda electoral | Per primer cop des de 1999 Manuel Bustos no liderava el PSC

Nació Sabadell
07 de maig del 2016
Actualitzat el 10 de maig a les 14:11h
Els candidats a l'alcaldia, hores abans de l'inici de la campanya
Els candidats a l'alcaldia, hores abans de l'inici de la campanya | Albert Segura
Avui fa just un any que els partits de Sabadell arrencaven el camí a l’alcaldia amb el tradicional inici de campanya, amb la tradicional enganxada de cartells. Totes les formacions van optar per presentar credencials al centre, ben a prop de l’Ajuntament, menys el PSC, que ho va fer a Can Gambús, i el PP, que va escollir el barri de Campoamor.

Ayuso: “Nosaltres som els millors”

El primer en destapar el seu cartell va ser Josep Ayuso en un acte a la capella de Can Gambús, rodejat de militants i el seu equip de campanya. El candidat socialista assegurava que el seu objectiu era treballar per la ciutat, més enllà dels debats sobre temes aliens al dia a dia de Sabadell: “¡Que no nos embauquen!”, va exclamar Ayuso.
 
“Ens voldran vendre motos, que si es vota en àmbit de Catalunya... no serà així, aquí es triarà el govern de Sabadell, i nosaltres som els millors, tenim el millor projecte per a la ciutat de Sabadell”, va afegir el candidat. Ayuso destacava que havia treballat per sumar a la seva candidatura la màxima diversitat.
 

L'equip de Josep Ayuso amb Sabadell de fons. Foto: PSC

 

Rossinyol: “Cal un canvi de cicle perquè l'alternativa es seguir amb el que hem viscut des de 1999”

CiU va dur a terme una penjada de cartells “tecnològica”. Eren temps en què Unió i Convergència encara anaven de bracet a les eleccions, i els membres de la llista van presentar la imatge de campanya pitjant un botó que va posar en marxa dues pantalles de televisió en què hi apareixia el cartell amb l'eslògan “És l'hora del canvi”.

El cap de llista de la formació, Carles Rossinyol, va assegurar que el 24 de maig havia de ser "l'inici d'un canvi de cicle perquè l'alternativa és seguir amb el que s'ha viscut des de 1999". En aquest sentit apuntava que CiU disposava d'un equip preparat per assumir el repte de deixar enrere l'etapa de crisi que havia viscut la localitat en els darrers anys. “Som una llista de persones que tenim il·lusió, estimem la ciutat i estem preparades”, deia, assegurant que “cal una nova forma de fer”.  

 

L'equip de Carles Rossinyol arrencant la campanya. Foto: Norma Vidal



Serracant: "La campanya ha de ser una part més de la mobilització de carrer"

La Crida per Sabadell va iniciar la campanyaa la plaça Doctor Robert en un acte amb 200 persones. El col·lectiu va fer un mapping a la façana de l'Ajuntament, que expressava els objectius que la formació volia aconseguir. Algunes de les paraules que hi apareixien eren salut pública, educació, cultura, dret a habitatge i natura.

“Volem que la campanya sigui una part més de la mobilització de carrer”, explicava el llavors cap de llista de La Crida, Maties Serracant, avui segon tinent d'alcalde.
 
Mapping de la Crida per Sabadell a l'Ajuntament.

Berlanga: "L'element a abatre aquestes eleccions és l'estatus quo”  

En aquest mateix espai, Unitat pel Canvi va presentar el seu cartell, on el llavors cap de llista, Joan Berlanga, recordava que la candidatura que representa era la clau per fer el canvi des de l'esquerra “encetant una nova etapa, fent net, apostant per les polítiques socials i per la participació”. Així mateix va indicar que “l'element a abatre aquestes eleccions és l'estatus quo”.  
 

Joan Berlanga en la presentació del seu cartell. Foto: Norma Vidal



PP: de Campoamor a Sant Roc

El Partit Popular va iniciar la campanya a la plaça Picasso a Campoamor. Esteban Gesa destacava la feina feta els darrers 4 anys: "Estem molt contents perquè hem fet una campanya barri a barri, i ens trobem amb un denominador comú dividit en tres eixos: l’atur, la brutícia i la inseguretat”, assenyalava Gesa.

 
Marisol Martínez: “La gent de baix ha d’agafar les regnes de l’Ajuntament”

Guanyem Sabadell va començar la campanya al costat de la campana de Tàpies al crit de “Sí se puede”. El cartell comptava amb la imatge dels principals membres de la llista, entre ells l’alcaldable, Marisol Martínez, i el número 2, Miquel Soler, avui tots dos membres del govern municipal.

“Hem de gaudir de la campanya, és un moment il·lusionant en què pots presentar el millor projecte per a la ciutat, per això us demano que ens exposem amb il·lusió de poder canviar les coses”, deia Martínez als seus. La candidata, a més, va destacar que era la única dona que liderava les llistes a la ciutat i de ser la primera candidata del barri de Torre-romeu.
 

L'equip de Guanyem Sabadell, preparant-se per la foto oficial. Foto: Albert Segura



Ciutadans, l'assalt a l'Ajuntament

Joan Garcia, avui ja exregidor i diputat al Parlament, va presentar el cartell de campanya davant de l'Ajuntament, mostrant-se il·lusionat per fer una campanya que comptava amb l’expectativa “d’aprendre” a partir d’un programa inclusiu. “Volem arribar a tothom, comptem amb gent de tots els barris, i continuarem construint la candidatura i el programa electoral més enllà del 24 de maig”, deia Garcia.
 

Equip de campanya de Ciutadans a Sabadell el 2015. Foto: Norma Vidal



Fernàndez: "Aspirem a liderar un nou Sabadell, més net, honest i just"

ERC va presentar la campanya a la plaça Doctor Robert. El llavors cap de llista i avui alcalde, Juli Fernàndez, va qualificar la campanya “d'històrica, igual que ho van ser la de l'any 79 o la de l'any 99, on els ciutadans de Sabadell hauran d'escollir el model de ciutat del segle XXI que volen". En aquesta línia afirmava que ERC aspirava "a liderar un nou Sabadell, honest, net i just”. Fernàndez es mostrava convençut que la ciutadania apreciarà el projecte que la formació proposa, on les persones són la prioritat i que vol recuperar el sabadellenquisme.
 

Penjada del primer cartell d'ERC. Foto: ERC



Miguel del Amo: "L'objectiu principal és evitar com sigui un govern nacionalista"

Per la seva banda, UpyD també va voler participar a les eleccions, on no va treure representació. El seu cap de llista, Miguel del Amo, confiava en poder obtenir dos regidors i ser una força decisiva a l'hora de configurar el nou Ajuntament. “Afrontem aquest repte amb molta il·lusió i la nostra prioritat és lluitar per evitar com sigui que el futur govern de la ciutat no sigui nacionalista”, deia. 

 

Els candidats d'UPyD amb el pòster de campanya. Foto: Norma Vidal