Cremen una bandera franquista a la UAB per denunciar la presència de neonazis

La recentment constituïda Plataforma Antifeixista de la UAB reclama que no es permeti la presència de Societat Civil Catalana | Acusen el col·lectiu de dur neonazis de Sabadell al campus de Bellaterra

Vídeo:  crema d'una bandera franquista a la UAB
Vídeo: crema d'una bandera franquista a la UAB | Albert Segura
Redacció
05 de maig del 2016
Actualitzat el 06 de maig a les 11:28h

Unes 200 persones han secundat aquest migdia la presentació de la Plataforma Antifeixista de la UAB. El col·lectiu ha cremat una bandera franquista a la plaça Cívica del Campus per denunciar la presència fa pocs dies d'un grup de neonazis coincidint amb un acte de Societat Civil Catalana (SCC). En aquest sentit, el col·lectiu antifeixista reclama que no es torni a autoritzar la presència del grup espanyolista pels seus “vincles” amb l'extrema dreta.

La Plataforma Antifeixista UAB es va començar a mobilitzar amb la presència de SCC al campus de Bellaterra. “El nostre objectiu és desemmascarar els vincles amb l’extrema dreta que té SCC, l’últim acte que van celebrar a la UAB va comptar amb la presència de quinze neonazis de Sabadell, un fet sense precedents al campus”, explica Maria Masalles, militant de la plataforma.
 
La portaveu critica la UAB pel fet que durant dues hores el servei de seguretat privada del campus protegís els feixistes i, segons Masalles, els criminalitzessin. “No volem neonazis a la UAB i volem que es faci fora SCC, que és qui els porta i té vincles demostrats amb el feixisme”, afegeix.
 
La jove assegura que els integrants del col·lectiu neonazi formen part del grup que darrerament està provocant aldarulls a Sabadell, amb accions com les pintades i la trencadissa de vidres al local okupat L’Obrera o la destrossa a l’interior del de Justa Revolta. “No crec que sigui conseqüència de què a Sabadell hi hagi un govern d’esquerres, és simplement que actuen atacant els moviments socials i autogestionats de la ciutat”, considera.
 
La presentació de la plataforma ha acabat amb la crema d’una bandera espanyola preconstitucional, a la qual s’hi han sumat els presents cremant fulls de paper amb la mateixa bandera.
 

Concentració antifeixista a la UAB Foto: Albert Segura