Ciuró lamenta «el fracàs de la política espanyola i la seva incapacitat de pacte»

La líder nacionalista considera que la nova convocatòria d'eleccions no dóna cap garantia que els resultats del 26-J es puguin gestionar

Redacció
04 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:21h
Lourdes Ciuró, fins ara diputada al Congrés per Democràc​i​a i Llibertat, considera que les eleccions del 26-J "constaten el fracàs de la política espanyola i la seva incapacitat de pacte i entesa". Així ho ha assegurat en un comunicat en què ha recordat que l'executiu espanyol tampoc ha donat resposta "al repte que té plantejat Catalunya". 

Per Ciuró tot plegat és una prova més "que les qüestions relatives al futur polític de Catalunya, depenen només i estan a la mà dels i les catalanes". La diputada ha indicat que quan les forces catalanistes hi eren comptades, l'estat espanyol, sempre va tenir Govern: "Ara ens han exclòs i la conseqüència directa és que no tenen govern", afirma. 

Així mateix ha assegurat que la convocatòria de les noves eleccions, no dóna cap garantia que els resultats del 26-J es puguin gestionar: "Res indica que pugui canviar el tauler de joc i ni molt menys, la qüestió catalana hi deixarà de ser present". 

Amb tot, ha fet una crida perquè els catalans vagin a votar, ja que ha recordat que independentment del fracàs dels partits espanyols per resoldre els resultats dels comicis, hi ha molta gent que que "es va deixar literalment la pell per la democràcia". 


.