Sabadell vol que els Mossos evitin l'ostentació d'ideologia feixista

Unes 80 persones s'han concentrat en dos bars propers al casal ocupat de Sabadell | Els Mossos d'Esquadra han fet un cordó perquè el col·lectiu de l'espai i els dels locals no entressin en contacte

Membres d'estètica feixista en un bar davant L'Obrera
Membres d'estètica feixista en un bar davant L'Obrera | Juanma Peláez
NacióSabadell
29 d'abril del 2016
Actualitzat a les 15:38h
El govern de Sabadell vol que els Mossos d'Esquadra evitin de totes totes que es pugui fer ostentació d'ideologia feixista. Així ho manifesta en un comunicat, on condemnen les expressions feixistes que van provocar tensió ahir al vespre davant L'Obrera.

En el comunicat, l’Ajuntament de Sabadell vol condemnar enèrgicament qualsevol apologia del feixisme així com reiterar el rebuig a qualsevol tipus de violència i discriminació́ contra cultures, religions i ideologies. Durant el conflicte d’ahir al vespre, l’alcalde va estar en contacte permanent, tant amb Conselleria d’Interior com amb els màxims responsables dels Mossos d’Esquadra, fent les gestions necessàries per resoldre la situació que es va generar.

Davant d’aquestes mostres de feixisme i odi per part de determinats col·lectius a la ciutat, el Govern de la ciutat considera necessari que els mossos disposin d’un protocol que no permeti l’ostentació pública d’aquesta d’ideologia i alhora doni una resposta eficient. Per això, l'Ajuntament està fent tots els contactes i gestions a nivell institucional amb la Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya, per activar tots els protocols d'actuació necessaris per actuar coordinadament i amb contundència davant la presència de grups que fomenten la discriminació racial, l'apologia dels règims feixistes i l'odi ideològic.