Un any de vida de L'Obrera

El casal de l'avinguda Barberà es va ocupar l'1 de maig de l'any passat, després d'una manifestació que va recórrer el centre

Redacció
01 de maig del 2016
Moment de l'ocupació de 'L'Obrera'
Moment de l'ocupació de 'L'Obrera' | M.M.
Avui fa just un any que es va ocupar L'Obrera, el casal alliberat de l'avinguda Barberà, després de la manifestació organitzada pel col·lectiu Vallès Anticapitalista, sota el lema Contra tota explotació: cada dia és Primer de Maig. Els convocants es van manifestar pel centre de la capital vallesana fins l'avinguda Barberà, on van acabar ocupant l'espai de L'Obrera.

Un cop arribats a l'avinguda Barberà, el grup va accedir al local situat a l'alçada del carrer Sant Sebastià, que van batejatper convertir-lo en una iniciativa per retre homenatge a un antic centre de treballadors del centre de la capital vallesana. Concretament, es tracta del centre obrer situat al carrer Estrella des de l’any 1878 i fins la transició. 
 

L'espai va acollir poc després, el 3 de maig de 2015, la primera assemblea ciutadana per començar a definir els eixos del projecte per dotar aquesta zona de la ciutat d'un centre social que pogués acollir tallers, activitats culturals, xerrades o reunions de diversos col·lectius com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) o la secció de la Crida per Sabadell de la zona sud, entre d'altres propostes. 

Finalment, el 5 de desembre de l'any passat va celebrar la seva jornada inaugural, amb l’objectiu d’integrar-lo al barri amb activitats obertes i gratuïtes.