«Selfies», fotos en família i el castellà: les anècdotes del ple d’abril

Josep Ayuso, fent-se una foto amb els regidors de Ciutadans
Josep Ayuso, fent-se una foto amb els regidors de Ciutadans | Albert Segura
Redacció
29 d'abril del 2016
El ple del mes d’abril ha tingut episodis que han aixecat un somriure, però també han provocat tensió al saló de plens.
 
Fotografies pel record
 
Els tres regidors de Ciutadans volien tenir una foto d’equip, però no comptaven amb un convidat sorpresa, Josep Ayuso. El cap de files socialista, que seu just davant dels regidors taronja, ha vist com es col·locaven per la fot, quan ha decidit posar-se darrera i sumar-se a la festa. Això ha provocat riallades entre els regidors que han vist l’escena.
 
Esteban Gesa també s’ha vist involucrat amb un altre “moment foto”, quan algú del públic estava fent-se una foto. Es tractava d’un selfie, on Gesa hi deuria aparèixer, donat que l’alcalde se n’ha adonat i ha fet un comentari en veu alta que ha provocat riallades entre el públic.
 
Anar i venir
 
Carles Rossinyol s’ha preguntat en veu alta si la moció que presentava la formació nacionalista tenia interès, provocant riallades entre els assistents. El comentari ha vingut donat perquè just abans de llegir la proposta, diversos membres del públic han decidit abandonar la sala.
 
Regidors bilingües
 
L’ús del castellà i del català també ha estat objecte de comentari. Ha estat en el punt relatiu a les vacances de la gent gran, quan la regidora Ana Carrasco (PSC) s’ha adreçat a la tinenta d’alcalde Marisol Martínez en castellà. L’alcalde, Juli Fernàndez, li ha recordat que l’entendria perfectament en català.
 
Martínez ha respost començant la seva segona intervenció en català, però ha tornat a canviar al castellà. En la seva rèplica, Carrasco ha fet la intervenció en català, excepte la part final, que ho ha fet en la llengua de Cervantes. En acabar, ha mirat l’alcalde i li ha dit: “En castellà”.