Un grup d'estètica feixista provoca tensió al voltant de L'Obrera

Unes 80 persones s'han concentrat en dos bars propers al casal ocupat de Sabadell | Els Mossos d'Esquadra han fet un cordó perquè el col·lectiu de l'espai i els dels locals no entressin en contacte

Un cordó policial ha evitat que els dos grups entressin en contacte
Un cordó policial ha evitat que els dos grups entressin en contacte | Juanma Peláez
NacióSabadell
28 d'abril del 2016
Actualitzat el 01 de maig a les 22:57h
La tensió entre grups feixistes i antifeixistes a Sabadell ha viscut avui un nou capítol, novament a prop del casal ocupat L'Obrera. Unes vuitanta persones d'estètica feixista han generat tensió aquest vespre quan s'han concentrat en dos bars propers a aquest espai, motiu pel qual s'ha mobilitzat el sector antifeixista de la ciutat, concentrant un centenar de persones en senyal de rebuig a la seva presència.

El col·lectiu ha entrat primer en un bar de l'avinguda Barberà i més tard en un altre del carrer Salvany, amb vistes directes a L'Obrera. Segons ha pogut saber NacióSabadell, el col·lectiu assegura que havia vingut només per veure un partit de futbol, i de fet alguns d'ells duien bufandes del Vila-real, que aquest vespre jugava partit de la UEFA League davant del Liverpool.
 

Mossos d'Esquadra davant del grup d'estètica feixista. Foto: Juanma Peláez



La tensió que ha generat la seva presència ha mobilitzat un centenar de persones de moviments antifeixistes de Sabadell, que han identificat els membres del col·lectiu com a sabadellencs, d'altres punts del Vallès i de Barcelona. De fet, part d'ells serien les mateixes persones que haurien participat en la protesta que hi va haver fa unes setmanes en aquest mateix punt i en els incidents que es van produir la setmana passada a la Universitat Autònoma de Barcelona.
 

Membres d'estètica feixista en un bar davant L'Obrera. Foto: Juanma Peláez


Presència policial

Quatre furgonetes antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins el lloc, fent un cordó per evitar que els dos grups entressin en contacte. Fonts del col·lectiu de L'Obrera han considerat que els protegissin, donat que s'han desplaçat lliurement d'un bar a un altre darrera del cordó. 

Fonts del cos policial han explicat a NacióSabadell que no se'ls ha demanat la documentació per identificar-los perquè no incorrien en cap delicte. Han estat agents del mateix cos els que han parlat amb els membres del col·lectiu d'estètica feixista perquè finalment acabessin abandonant el lloc, marxant amb els seus cotxes de la zona.
 

Concentració antifeixista davant de L'Obrera. Foto: Juanma Peláez


Quan els Mossos ja s'estaven retirant, s'ha produït un petit incident, quan un dels cotxes d'aquest col·lectiu ha passat per la cruïlla on es troba L'Obrera i se'ls ha reconegut, moment en què s'ha disparat la tensió i s'ha retret als Mossos d'Esquadra que marxessin just en aquell moment.
 

Tensió després que un cotxe del col·lectiu d'estètica antifeixista davant de L'Obrera. Foto: Juanma Peláez