Sabadell treballa per mancomunar la grua amb tres municipis

Ho ha anunciat el regidor de Serveis Centrals, Albert Boada, en el ple d’aquest dijous | Assegura que reportaria molts avantatges a les localitats participants

La grua municipal de Sabadell
La grua municipal de Sabadell | Arxiu - C's
Redacció
28 d'abril del 2016
Actualitzat el 29 d'abril a les 0:35h
La ciutat de Sabadell està treballant amb tres municipis més del Vallès Occidental per mancomunar el servei de la grua. Així ho ha anunciat el regidor de Serveis Centrals, Albert Boada, que no ha especificat ara per ara amb quins municipis s’està estudiant el servei.
 
L’explicació s’ha fet en el marc de la moció presentada pels grups municipals del PSC, CiU, C’s i PP sobre la municipalització de serveis, on s’ha posat en dubte la gestió que s’està duent a terme per municipalitzar o remunicipalitzar alguns dels serveis que hi ha a la localitat, com ho són la grua municipal o la zona blava. Els grups que presentaven la moció han posat en dubte el sistema emprat, donat que asseguren que no han rebut cap estudi previ de viabilitat que justifiqui el canvi.
 
“Aquí es pacten unes coses i després se’n fan unes altres, aquest és l’estil Juli Fernàndez”, ha retret el portaveu del PP, Esteban Gesa, unes crítiques compartides per la resta de forces de l'oposició en referència als acords presos en el ple de juliol de 2015. Josep Ayuso (PSC) també s’ha sumat a les paraules de Gesa, recordant que l’Ajuntament es pot veure forçat a assumir indemnitzacions i que ara mateix ja hi ha onze treballadors de l’empresa que prestava el servei de grua municipal que han anat al carrer.
 
Boada ha recordat va ser l’exregidor Paco Bustos qui va pactar un contracte milionari amb l’externalització del servei de grua municipal per un import total de 300 milions d’euros, a una empresa vinculada amb Smatsa. “La Justícia dirà si hi ha delicte penal, però cal que analitzem si era la millor decisió per la ciutat”, ha expressat.