Comín assegura que s'aplicarà un pla social a la Clínica del Vallès

El conseller de Salut parla després de l'anunci d'ERO per part de Quirón Salud a la Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya

Redacció
28 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:06h
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha assegurat aquest dimecres que els treballadors que es podrien veure afectats per un ERO a l'Hospital General de Catalunya i la Clínica del Vallès rebran un "pla social" per "minimitzar" l'impacte laboral de la sortida d'aquests centres de la xarxa de salut pública (SISCAT). En aquest sentit, ha explicat que s'està treballant "des del diàleg amb els agents implicats" per establir mesures "en funció de la situació particular de cada treballador".

Comín ha destacat que l'activitat assistencial "es manté" i per tant, també "el nombre de professionals necessaris", tot i que, segons els sindicats, Quirón Salud ha informat als treballadors que si es fa efectiva la fi dels concerts haurà de plantejar un ERO per acomiadar 256 persones.

En concret, es tractaria de 109 acomiadaments a la Clínica del Vallès, a Sabadell, i 147 a l'Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès. "La mesura no genera atur a nivell macro", ha sentenciat el conseller. Tot i així, ha evitat respondre en roda de premsa si l'objectiu del Departament és traspassar els treballadors afectats als hospitals públics que han d'absorbir l'activitat assistencial. En ser preguntat pels periodistes, tampoc ha garantit que no es perdin llocs de treball per la sortida d'aquests centres del SISCAT.

Comín ha precisat que la intenció és "evitar qualsevol impacte sobre pacients i usuaris, i minimitzar l'impacte sobre els professionals". D'altra banda, Comín considera que "tots els sindicats" fan costat al Departament "amb qualsevol mesura que serveixi per enfortir el caràcter públic" del sistema sanitari. "Els sindicats van explicitar el seu suport concretament a aquesta mesura", ha destacat.