​Fluidra deixa enrere els números vermells

Ha guanyat 400.000 euros durant el primer trimestre

ACN
28 d'abril del 2016
Estand de Fluidra, al saló Piscina&Wellness, que se celebra a Fira de Barcelona.
Estand de Fluidra, al saló Piscina&Wellness, que se celebra a Fira de Barcelona. | Josep Ramon Torné
Fluidra ha registrat uns guanys de 400.000 euros durant el primer trimestre del 2016, sortint així dels números vermells després d'haver registrat pèrdues de 5,5 milions d'euros durant el mateix període de l'any passat. Tot i aquest inici del 2015, l'empresa de Sabadell va acabar l'any amb uns beneficis de 13 milions d'euros. 

Pel que fa als tres primers mesos del 2016, la multinacional dedicada a aplicacions per a l'ús sostenible de l'aigua per a piscines i 'wellness' ha augmentat les vendes un 16,1% fins arribar als 156,5 milions d'euros i l'EBITDA ha pujat un 27,4% fins els 13,1 milions d'euros. En aquest període, els beneficis més destacats en vendes provenen de l'Estat espanyol (13,3%), França i la resta del sud d'Europa (26,2%) i África a la resta del món, on els beneficis pugen un 41,8% gràcies a la incorporació de Fluidra Waterlinx a Sudàfrica. A Àsia i Austràlia l'evolució és dispar, ja que mentre el negoci es contrau a la Xina, Austràlia creix "a doble dígit".

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, ha afirmat que "fins i tot els creixements orgànics són de doble dígit" i apunta que, sense comptar les adquisicions, les vendes creixen un 10% i l'EBITDA un 17%. "És una clara senyal de la bona salut i marxa de Fluidra", ha declarat. Davant d'aquestes xifres, Planes preveu una campanya 2016 "positiva, en la línia amb el pla estratègic enfocat al creixement de les vendes i la rendibilitat". Aquest pla fins al 2018 preveu que el grup arribi als 750 milions d'euros en vendes i un EBITDA de 100 milions d'euros.