SBDLC demana retirar tota responsabilitat policial a Josep Miquel Duran

L’excap de la Policia Municipal va reincorporar-se al cos dilluns després de fer baixa amb el canvi de govern local | Asseguren que volia agafar les regnes del cos

Redacció
28 d'abril del 2016
Actualitzat a la 13:33h
L'intendent de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, sortin dels Jutjats de Sabadell
L'intendent de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, sortin dels Jutjats de Sabadell | Albert Segura
La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció denuncia que l’intendent en cap de la Policia Municipal de Sabadell, Josep Miquel Duran, ha volgut agafar les regnes del cos després de fer baixa des del canvi de govern a Sabadell. Per aquest motiu, el col·lectiu demana a l’executiu local que eviti que Duran torni a liderar el cos, a l’espera de la incorporació com a intendent major el proper 1 de maig de Joan Antoni Quesada.
 
En un comunicat, la plataforma “deplora” la “maniobra” de Duran, que consideren que vol tornar al capdavant de la Policia Municipal. Detallen que es va personar dilluns a les dependències municipals “disposat a recuperar el comandament del servei policial com si re no hagués passat, després d’un any d’haver agafat una baixa mèdica de dubtosa credibilitat”.
 
Duran està investigat per haver comés, presumptament, diversos delictes. En la peça nº 6 de Can Xupa,  hi apareix per un presumpte delicte de permissivitat, en la peça nº 30 per un possible delicte per la retirada de multes de trànsit i en la peça 33 pel presumpte delicte d’omissió del deure de perseguir delictes. “Uns presumptes delictes molt greus que infligeixen tot principi d’un funcionari públic, aquesta actitud, al nostre entendre, desafiant i provocadora representa un menyspreu per la funció pública, per la ciutat i pel cos de la Policia Municipal”, apunta el col·lectiu.
 
Per aquest motiu, demanen al govern municipal que apartin Duran de les seves responsabilitats al cos, on actualment és Pepi Llonch qui es troba al capdavant de la Policia Municipal. Això serà fins dilluns, quan Joan Antoni Quesada agafarà les regnes. Serà llavors quan s’haurà de determinar en quin grau i càrrec queda situat Duran.