Juli Fernàndez veu pressió política en l'ERO a la Clínica del Vallès

L’alcalde creu que es tracta d’un mecanisme per respondre a l’anunci de Salut de posar punt final a les derivacions | La UGT també opina que es vol posar contra les cordes la Generalitat | El comitè d’empresa del Taulí fa costat als treballadors, que avui es manifesten

La Clínica del Vallès, a Sabadell
La Clínica del Vallès, a Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
27 d'abril del 2016
Actualitzat a les 15:17h
L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, veu en l’anunci d’expedient de regulació d’ocupació (ERO) a la Clínica del Vallès un sistema de pressió cap al departament de Salut. Així ho considera després que ahir Quión Salud va anunciar que preveu acomiadar unes 109 persones a la clínica sabadellenca, fruit del final de les derivacions procedents del Parc Taulí previstes pel proper mes d’agost.
 
“L’operador afectat el que fa és pressionar públicament fent un anunci d’acomiadaments, incidint en les decisions preses pel departament de Salut”, ha expressat Fernàndez. De la mateixa manera s’ha pronunciat el secretari general de l’UGT a Catalunya, Camil Ros, que avui ha visitat Sabadell, assegurant que tot apunta que l’anunci d’ERO respon a un sistema de pressió, si bé ha recordat que sense una reforma laboral com la que va aprovar el PP aquesta amenaça no seria possible
 
Millor assistència
 
L’alcalde també destaca que recuperar les activitats al Parc Taulí permetrà que l’hospital “tingui una millor qualitat assistencial”. En aquest sentit, ha destacat que els treballadors de la Clínica del Vallès “són experts”, motiu pel qual s’ha mostrat convençut que l’absorció de la càrrega de feina al sistema públic generarà nous llocs de treball.
 
“Hem de recordar que el que fem és recuperar una activitat al sistema públic que fins ara estava derivat i que s’ha demanat de manera insistent en els darrers anys”, ha recordat Fernàndez.
 
Els treballadors del Taulí, al costat dels de la Clínica del Vallès
 
Pel seu cantó, la plantilla del Parc Taulí ha mostrat el seu suport a la de la Clínica del Vallès. En un comunicat recorden que “l’activitat derivada des del Taulí és una activitat complementària i mai pot ser considerada com a l’activitat principal per la seva naturalesa d’entitat privada amb ànim de lucre”.
 
Per aquest motiu, consideren que l’amenaça d’acomiadaments no deixa de ser “una prova més de les eines lesives vers els treballadors i treballadores que la Reforma laboral posa en mans d’aquelles empreses que en comptes de trobar altres fórmules per mostrar-se competitives dins del seu mercat de negoci, trien per la tisorada vers el seu capital humà”.

Aquesta tarda a les 18.00 hores, els treballadors de la Clínica del Vallès han convocat una manifestació pel centre de Sabadell, que acabarà a la plaça de Sant Roc.