Quirón Salud planteja un ERO a la Clínica del Vallès i l'Hospital General

L’empresa assegura que el final de les derivacions del Taulí obligarà a reestructurar la plantilla | A la Clínica del Vallès es veuran afectats 109 treballadors i a l'Hospital General uns 147

Una habitació a la Clínica del Vallès
Una habitació a la Clínica del Vallès | Juanma Peláez
Redacció
26 d'abril del 2016
Actualitzat el 27 d'abril a les 14:50h
El final de les derivacions de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell a hospitals privats passarà factura als treballadors de la Clínica del Vallès (Sabadell) i l’Hospital General de Catalunya (Sant Cugat del Vallès). L’empresa propietària dels dos equipaments, Quirón Salud, ha comunicat avui als empleats la intenció de fer dos expedients de regulació d’ocupació (ERO) que tindran efectes sobre uns 260 treballadors.
 
La decisió es pren després de la confirmació per carta per part de la conselleria de Salut que el 16 d’agost es posarà fi de manera definitiva a les derivacions de pacients procedents del Parc Taulí. La conseqüència es materialitza en la presentació d’un ERO a la Clínica del Vallès el mateix mes d’agost que afectaria 109 treballadors, mentre que a l’Hospital General de Catalunya es presentaria al desembre i suposaria l’acomiadament de 147 empleats.
 
“L’empresa ens ha dit que és conseqüència directa de la decisió del CatSalut, però el que ens fa por és que això posi en risc la viabilitat de l’empresa i acabi tancant, afectant la resta de treballadors”, ha explicat la presidenta del comitè d’empresa de la Clínica del Vallès, Matilde Toro. La representant dels treballadors apunta que ella mateixa va ser víctima del tancament del centre quan era L’Aliança, i que va tornar a formar part de la plantilla quan va reobrir portes amb el nou nom de Clínica del Vallès.
 
Toro apunta que comparteixen l’opció de l’UGT, que fa dues setmanes proposava que el CatSalut comprés la Clínica del Vallès i absorbís tot el personal per integrar-lo a les necessitats reals que té la població del Vallès Occidental en matèria de salut. “És la nostra opció també, però el CatSalut diuen que no es pot plantejar com a condició aquesta opció”, lamenta.
 
Els treballadors preparen una manifestació per aquets dimecres a Sabadell, que sortirà a les 18.00 hores de la Clínica del Vallès i acabarà a l’Ajuntament.

Decisió inamovible 

Fonts de l'empresa han assegurat a NacióSabadell que la decisió de presentar els expedients als dos hospitals és inamovible després que el CatSalut hagi apostat per posar punt i final a les derivacions. De la mateixa manera, lamenten la decisió de la Generalitat, donat que van ser governs anteriors qui els van demanar que assumissin les responsabilitats en aquests centres perquè si no perillaven els projectes de llavors.