La nova ordenança de tinença d'animals a Sabadell inclourà el seu benestar

Es revisarà la proporcionalitat de les sancions actuals | Des de dilluns s’apliquen multes de fins a 400 euros per no recollir les caques del carrer

El regidor de Benestar Animal, Miquel Soler, en roda de premsa
El regidor de Benestar Animal, Miquel Soler, en roda de premsa | Albert Segura
Redacció
26 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:10h
Sabadell comptarà aquest mateix any amb una nova ordenança de tinença d’animals que incorporarà els conceptes relatius al seu benestar. Actualment s’hi està treballant, amb la previsió que es pugui dur a aprovació per ple passat l’estiu.
 
Així ho ha assenyalat el regidor de Benestar Animal, Miquel Soler, que ha destacat que en l’actual ordenança, que data dels anys 90, hi ha molts punts febles que cal resoldre. “Es considera infracció lleu maltractar un animal si no se li produeix resultats lesius, però circular pel carrer amb un gos sense corretja o cadena és considerat greu, hi ha una desproporcionalitat que cal revisar urgentment”, ha destacat.
 
Per aquest motiu, s’ha convidat des de la regidoria a diferents entitats que treballen en la ciutat i persones a títol individual, de la mateixa manera que es convocarà la Taula de Benestar Animal abans de l’estiu amb la participació de tots els grups municipals. L’objectiu és obtenir un text amb el màxim consens possible.
 
“Fins ara teníem una ordenança molt centrada en evitar el perjudici a les persones i endreçar la seva presència a la ciutat, quan ara la sensibilitat del govern i del conjunt de la ciutadania és molt diferent, perquè els éssers vius han de tenir una vida harmònica en un marc de convivència positiu per a tots ells”, afegeix Soler. D’altra banda, el regidor recorda que des d’aquest dilluns s’ha intensificat la tasca de control per evitar que els propietaris no recullin les caques dels animals del carrer, amb multes de fins a 400 euros.
 
Baralles de gossos i galls
 
Soler també ha destacat que a la ciutat no hi consta que es produeixin baralles de gossos, si bé hi ha indicis que sí que passa amb galls. És per això que destaca la col·laboració que hi ha amb la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra a la ciutat.
 
“S’està seguint el cas de baralles de galls, fa poc s’ha posat en marxa el mecanisme de protecció a un gall que òbviament havia participat en baralles, i en aquest tema la policia actua amb els tràmits que toca fer, es tracta d’accions lentes i s’hi està treballant”, apunta.